Facebook hozzászólás
885

Szedres piskótatekercs

Olyan isteni finom, édes szedret kaptam a piacon, hogy realitásérzékemet sutba dobva vettem egy kilót, ami persze az első lelkesedés után nemigen akart fogyni. De kevertem egy mascarponés, tejszínes krémet, belerejtettem a szedret, és már nyoma sincs a sütinek.

Szedres piskótatekercs, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
1 kész piskótatekercs (vagy saját készítésű, a receptjét itt olvashatod)
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
porcukor ízlés szerint, én folyékony édesítőt használtam
30 dkg szeder (vagy más, bogyós gyümölcs)

Elkészítés:
A piskótatekercset óvatosan kihengergetem. A tejszínt kemény habbá verem, hozzákeverem a szobahőmérsékletű mascarponét, porcukorral vagy édesítővel édesítem olyanra, ahogyan a család szereti. Belekeverem a krémbe a szedret,néhány szemet összenyomok a fakanállal, hogy szépen megszínezze a krémet, a többit egészben hagyom. A krémmel megkenem a piskótatekercset, majd feltekerem. Ha marad a krémből, bevonhatjuk a tekercs külsejét is vele, abba ültethetjük a díszítésnek szánt gyümölcsöt.

Habos, gyümölcsös piskótarolád
Bármilyen családi ünnepre kitűnően megfelel ez az igen dekoratív, és egyáltalán nem bonyolult habos, gyümölcsös rolád, melegen ajánlom!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!