Friss kenyérrel az igazi
Székelygulyás füstölt kolbásszal, kiadósan
A székelygulyás az egyik legkiadósabb ételünk, és az biztos, hogy mi mindig rajongunk a kiadós ételekért. Legyen ősz, tél vagy éppen nyár, a gyomrunk bármikor bevállal egy jó kis káposztaételt. Pont ezért is ajánljuk a következő bőséges fogást.
A Székelygulyás alapreceptje nem tartalmaz kolbászt, de miért ne lehetne a jó még jobb? A bennünk élő hedonista azt súgja a fülünkbe, hogy pár karika kolbásztól csakis szebb lehet az élet és nincs olyan fogás, mely ne bírná el ezt a füstölt terhet. Akkor még szép, hogy a Székelygulyás is kap belőle rendesen!
Hozzávalók:
80 kg sertéshús
15 dkg füstölt kolbász karikákra vágva
2 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
80 kg savanyú káposzta
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
Elkészítés:
Pörköltalapot készítünk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd az olajon lepirítjuk. A serpenyőt lehúzzuk a tűzhelyről és állandó kevergetés mellett a hagymát megszórjuk a piros paprikával. Visszatesszük a tűzhelyre és hozzáadjuk a felkockázott húst. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és a zúzott fokhagymával ízesítjük, aztán jöhet a felkockázott paradicsom, paprika, majd a kolbász karikák és az átmosott, lecsöpögtetett savanyú káposzta is. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt készre főzzük. Amikor a hús már megpuhult az ételre öntjük a tejfölt, melyben előzőleg elkevertük a lisztet és az egészet még egyszer összeforraljuk. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
Még több kiadós fogás:
Tarhonyás hús
Kiadós, szaftos rakott krumpli
Hozzászólás zárolva.