Facebook hozzászólás
1 746

Szilvás morzsasüti egészségesen

Rengeteg szilvát befőztünk ezen az őszön. Kimagvaztuk, sütőben sütögettük, üvegbe raktuk, bespájzoltuk. Ennek az lesz a következménye, hogy télen is gyakran fogunk és tudunk majd szilvalekváros süteményeket sütni, szilvás ételeket készíteni.

Szilvás morzsasüti, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók a süteményalaphoz:

1.5 bögre zabpehely apróbbra őrölve
3 evőkanál kókuszliszt
3 evőkanál puha, de nem olvasztott kókuszzsír
lentojás / nem vegánoknak 2 tojás
3-4 evőkanál eritritol / más a Bulksopban kapható fehér cukor / cukorpótló (a fehér cukor nem színezi el a tésztát)
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet 
kevés növényi tej, ha szükséges
fűszerek: fahéjszegfűszegkardamom, mindenből egy kevés (el is maradhat)

Hozzávalók a töltelékhez

2.5 bögre szilvalekvár
1 evőkanál kukoricakeményítő + kevés víz
eritritol / kókuszcukor / barnacukor az édesítéshez, ha szükséges

Hozzávalók a morzsához:

3 evőkanál mandulaliszt / zabliszt
2 evőkanál kókuszliszt
1 nagy evőkanál kókuszzsír
2-3 evőkanál eritritol / más cukor vagy cukorpótló
A morzsa durvára tört Maria Gullon gluténmentes vagy más omlós keksszel is helyettesíthető.

Elkészítés

1. Készítsük elő a tölteléknek szánt lekvárt. A lekvárt tegyük fel egy edényben melegedni, amikor felforr keverjünk hozzá kevés vízben feloldott, 1 púpozott evőkanálnyi kukoricakeményítőt és habarjuk be. A keményítőtől a töltelék sűrűbb is lesz, az állaga pedig krémesebb.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
3. Készítsük el a lentojást (2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz), őröljük kicsit apróbbra a zabpelyhet, de ne lisztté.
4. Keverjük össze a liszteket, a sütő és az ízesítő szereket.
5. A lentojást a választott cukorral és a kókuszzsírral keverjük ki, mintha tojást használnánk.
6. Keverjük össze a száraz hozzávalókat a tojásos keverékkel.
Ha szükséges evőkanalanként adjunk még hozzá növényi tejet (a kókuszliszt sok folyadékot igényel). A süteménymasszának nem kell folyósnak lennie, inkább csak jól gyúrható állaga legyen.
7. Ezt a sütimasszát nyomkodjuk egy papírral bélelt tepsi aljába egyenletesen.
8. Kenjük rá a kihűlt lekvárt.
9. Készítsük el a morzsát, a hozzávalókat dörzsöljük össze és a képen látott módon, kicsit csomósan / darabosan terítsük szét a lekváros felületen.
10. A mi süteményünk 30 perc alatt sült.

Aszalt szilvás húsgombóc, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

 

A fotóra kattintva egy különleges aszalt szilvás húsgombóc receptjét ismerheted meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!