Szilvás pite
Könnyű, finom, gluténmentesen elkészíthető, pillanatok alatt elfogyó sütemény. Készítsetek egyet ti is, annál is inkább, hisz itt a szilva szezon, sokféle ízesebbnél ízesebb fajtát árulnak a piacon!
Készítsünk lisztkeveréket. A hozzávalókat nem kell patika pontossággal kimérni, közepesen púpozott kanalat (mennyiségeket) használjunk.
Lisztkeverék:
2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál zabliszt
2 evőkanál kókuszliszt
2 kávéskanál kukoricakeményítő
2 mokkáskanál konjakliszt
3 tojás
3 evőkanál eritritol / más fehér cukor / cukorpótló
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna + 1 facsarásnyi citromlé
12 fél szem szilva (lehet több is, rakhatjuk sűrűbben is)
Fűszerkeverék:
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
1 mokkáskanál vanília
1 evőkanál porított eritritol, kókuszcukor / más cukor vagy cukorpótló
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt. Magvaljuk ki és felezzük el a szilvaszemeket. Béleljünk ki egy tepsit papírral. Készítsünk lisztkeveréket.
A lisztkeverékhez adjuk hozzá a sütőport, szódabikarbónát, a szódabikarbónára facsarjunk kevés citromlevet. Készítsük el a fűszerkeveréket.
Az egész tojásokat az eritritollal keverjük ki alaposan. Adjuk hozzá a kókuszzsírt. A kikevert tojásokhoz adjuk hozzá a lisztkeveréket. Piskótaszerű, folyós tésztát kell kapnunk. Ha sűrűnek találjuk, evőkanalanként adjunk hozzá valamilyen növényi krémet. A masszát öntsük a bélelt tepsibe. Ha a tepsink mérete megfelelő, a tészta vékonyan terül el a tepsiben.
Minden egyes szilvaszembe, a magok helyére tegyünk egy mokkáskanálnyi fűszerkeveréket és a megtöltött magházzal lefelé nyomjuk bele a masszába, szép szabályosan, hogy ennek mentén tudjuk majd szeletelni.
Süssük 20-25 percig 180 fokos sütőben, illetve tűpróbáig. A papír segítségével emeljük ki a tepsiből, hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
Hozzászólás zárolva.