Szuper finom zöldségtorta – Süsd meg!
Unja már a húsféléket? Szeretne egy finom és egészséges vacsorát? Segítünk egy szuper finom zöldségtorta recepttel… Bárki elkészítheti és mindenkinek ízleni fog!
Zöldségtorta
Hozzávalók: 4 tojás, 5 dkg margarin, 2 púpozott evőkanál finomliszt, 4 dl tej, 40 dkg vegyes zöldség (tetszés szerint), 1 doboz kukoricakonzerv, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál ételízesítő, só, bors.
Elkészítés: A margarint habzásig hevítjük a liszttel, közben folyamatosan kevergetjük. Hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk az ételízesítőt, az őrölt szerecsendiót, a borsot és a finomra vágott petrezselymet. Olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Ezután időnként kevergetve, – lehűtjük.
A tojásokat habosra felverjük, és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, és egyforma kis kockákra daraboljuk. A hagymát finomra vágva az olajon megdinszteljük, majd a már nem forró masszába keverjük a tojásokkal együtt. (Célszerű gépi habverővel dolgozni.)
Végül beleforgatjuk a felaprított zöldségeket, és a leszűrt kukoricát. Kikent és zsemlemorzsával meghintett tortaformába töltjük, és beállítjuk egy 3 ujjnyi vízzel telt tepsibe. Betoljuk az előmelegített forró sütőbe. Erős lángon addig gőzöljük, amíg a hurkapálcára már nem tapad a masszából. Tálra borítjuk, és színes díszítéssel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.