Tavaszváró penne sajtmártással
Hogy miért tavaszváró? Hát azért, mert teli van tavaszi zöldségekkel ( zöldpaprika, zöldborsó és spárga ), amelyek bár fagyasztva voltak a hűtőnkben – de mégis elhozták a konyhánkba a várva-várt ízeket.
Hozzávalók:
1 csomag penne tészta
30 dkg fagyasztott zöldborsó
néhány szál spárga
só
bors
fokhagyma
bazsalikom
3 dkg vaj
2 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Először is elővettünk néhány zacskó fagyasztott zöldséget, majd zubogó forró vízben kicsit megfőztem őket, majd egy nagy serpenyőben vajon elkezdtem összedolgozni az egészet. A spárgára és a zöldborsóra ledarált és lefagyasztott zöldpaprika is került, ezzel tényleg izgalmassá és frissé varázsolva az ízeket. Amikor már kezdenek összeérni a zöldségek, akkor jöhetnek a fűszerek: só, bors, két gerezd kinyomott fokhagyma és bazsalikom ment rá, na meg egy fél kanál cukor. Elkészítjük a sajtmártást. Kezdjük azzal a műveletsort, hogy egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk. Négy nagyobb gerezd fokhagymát kipréselek, majd a vajon lassú tűzön megdolgozom őket – az illat annyira jó, hogy leírhatatlan. Lehúzom a tűzről az edényt, majd tejszínt öntök rá – és kb. 15 dkg-nyi reszelt sajtot. Só, bors, olíva olaj kerül bele mint fűszer, mehet vissza a tűzre, hagyom, hadd rotyogjon, majd amikor már kóstolásra is finom, a sajt pedig homogén elegyet képez a tejszínnel – akkor kész is a szósz.
A kifőtt pennét összekeverjük a párolt zöldségekkel, nyakon öntjük a sajtmártással, és tálalunk.
Hozzászólás zárolva.