Facebook hozzászólás
396

Tavaszváró penne sajtmártással

Hogy miért tavaszváró? Hát azért, mert teli van tavaszi zöldségekkel ( zöldpaprika, zöldborsó és spárga ), amelyek bár fagyasztva voltak a hűtőnkben – de mégis elhozták a konyhánkba a várva-várt ízeket.

Tavaszváró penne sajtmártással, Kép: husimad-eger.blog.hu
Kép: husimad-eger.blog.hu

Hozzávalók:
1 csomag penne tészta
30 dkg fagyasztott zöldborsó
néhány szál spárga

bors
fokhagyma
bazsalikom
3 dkg vaj
2 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Először is elővettünk néhány zacskó fagyasztott zöldséget, majd zubogó forró vízben kicsit megfőztem őket, majd egy nagy serpenyőben vajon elkezdtem összedolgozni az egészet. A spárgára és a zöldborsóra ledarált és lefagyasztott zöldpaprika is került, ezzel tényleg izgalmassá és frissé varázsolva az ízeket. Amikor már kezdenek összeérni a zöldségek, akkor jöhetnek a fűszerek: só, bors, két gerezd kinyomott fokhagyma és bazsalikom ment rá, na meg egy fél kanál cukor. Elkészítjük a sajtmártást. Kezdjük azzal a műveletsort, hogy egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk. Négy nagyobb gerezd fokhagymát kipréselek, majd a vajon lassú tűzön megdolgozom őket – az illat annyira jó, hogy leírhatatlan. Lehúzom a tűzről az edényt, majd tejszínt öntök rá – és kb. 15 dkg-nyi reszelt sajtot. Só, bors, olíva olaj kerül bele mint fűszer, mehet vissza a tűzre, hagyom, hadd rotyogjon, majd amikor már kóstolásra is finom, a sajt pedig homogén elegyet képez a tejszínnel – akkor kész is a szósz.
A kifőtt pennét összekeverjük a párolt zöldségekkel, nyakon öntjük a sajtmártással, és tálalunk.

Kókusztejes tőkehal spárgával
A tőkehal nem igazán elterjedt Magyarországon, de időnként hozzá lehet jutni a Nagycsarnokban, esetleg fagyasztottat is használhatunk ehhez a recepthez. Könnyű tavaszi jelleget ad neki a spárga, de szezonon kívül készíthetjük zöldborsóval is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!