Tejmentes mézes-gyömbéres keksz
Az új évre édes életet kínálunk! Vagy legalábbis mézeset… Ezért megsütöttük a mézes puszedli diétás, tejmentes változatát, amelynek a tejallergiás, vagy laktózintoleranciás étrendet követők fognak a legjobban örülni.
Hozzávalók
- 10 dkg tönköly búzaliszt
- 5 dkg kókuszzsír (ettől lesz tejmentes)
- 5 dkg cukor
- 3 evőkanál méz
- 1 kiskanál gyömbér
- 1 kiskanál fahéj
- késhegynyi szegfűszeg
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés
A lisztet morzsold el úgy a kókuszzsírral, mintha vajjal dolgoznál, majd add hozzá a mézet, a cukrot, a fűszereket és a sütőport. Határozott mozdulatokkal gyorsan gyúrd össze és fél órára, fóliával lefedve tedd a hűtőbe a tésztát. Utána óvatosan nyújtsd ki, és szaggass belőle tetszőleges formákat. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd készre!
Hozzászólás zárolva.