Facebook hozzászólás
1 006

Egészséges és ízletes

Tejszínes lazac spenóttal és sült paprikával

Ez a fogás tobzódik a színekben és az ízekben, aligha tudsz mellélőni, bármilyen alkalomból tálalod is. Azt pedig nem kell elárulnod, hogy az elkészítése gyerekjáték volt.

Hozzávalók: 

  • 4 db lazacfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 6 gerezd zúzott fokhagymát
  • 20 dkg paprika (pritamin, kápia vagy kaliforniai)
  • 1 zacskó friss bébispenót
  • 3 dl főzőtejszín
  • 7 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1/2 tk chili pehely
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • só, bors
Tejszínes, sültpaprikás lazac Fotó: Pinterest
Tejszínes, sültpaprikás lazac Fotó: Pinterest

Elkészítés:

A lazacfiléket megszórjuk sóval és borssal.
Felmelegítjük az olajat és beletesszük a lazacokat. Először hússal lefelé sütjük 5 percig, majd megfordítjuk és bőrének is adunk 5 percet. Kivesszük és félretesszük.
A vajat megolvasztjuk a serpenyőben és hozzáadjuk a paprikát.
Ha a paprika megsült mehet bele a fokhagyma és a spenót. Amikor a spenót már összesett, öntsük bele a tejszínt és adjuk hozzá a sajtot, a chilit és a petrezselymet is. Forraljuk fel, ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a mártásba a lazacokat.

Tipp: Önállóan is tökéletes fogás, de adhatsz hozzá rizst is. Ha nem szereted a halat, készítsd el csirkéből, de akár tofut is használhatsz.

Halas receptjeink: 
Tonhalas penne
Finn halleves
Tintahal citrommártással


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!