Facebook hozzászólás
203

Töltött karalábé 2.

Ismét töltünk, ám ez a recept, amit Ivettől kaptunk egy kicsit más, mint az előző. Választhatunk, ki hogy szereti. Egészen más töltelékkel készül mint a másik mai receptünk,

8 közepes karalábé

· 40 dkg darált sertéshús

· 1 csokor petrezselyem

· só

· 1 zsemle

· bors

· 6 dkg vaj

· 5 dkg vöröshagyma

· 4 dkg liszt

· 1 tojás

· 2 dl tejszín

· kevés csontlé
Elkészítés:

Meghámozzuk a karalábét, a leveleit metéltre, a tetejét, alját pedig egyenesre vágjuk, s karalábéfúróval üregesre fúrjuk.

A töltelékhez a beáztatott zsemlét kicsavarjuk, eldolgozzuk a darált hússal, a tojással, sóval, borssal, a kevés vajon üvegesre párolt vöröshagymával és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ezt a masszát betöltjük a karalábékba, majd tűzálló tálba tesszük. Mellérakjuk a metéltre vágott leveleket, a többi karalábédarabot, s kevés csontlé aláöntésével készre pároljuk.

Ha a karalábé megpuhult, kiemeljük őket, és a levet vajas-petrezselymes világos rántással besűrítjük. Ízlés szerint tejszínt, sót, cukrot adunk még hozzá. Ebbe visszarakjuk a karalábékat, és tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!