Töltött tojáslepény
Ez a tojáslepény egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel. A lepényt pillanatok alatt össze lehet kavarni, míg teszünk veszünk, már meg is sül a sütőben. Könnyen feltekerhető és mindenféle maradékkal megtölthető.
Hozzávalók 15 szeletnyi tojáslepényhez
7 egész tojás
1 nagy evőkanál kukoricakeményítő/tápiókakeményítő/nyílgyökérliszt
só
0.5 dl étolaj
1 kávéskanálnyi füstölt paprika a díszítéshez
Elkészítés
1. Az egész tojásokat keverjük el alaposan a keményítőfélével, sóval és 1 löttyintésnyi étolajjal. Kicsit habosítsuk fel a keveréket.
2. Egy hagyományos méretű sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük be a papírt étolajjal.
Erre öntsük rá a tojásos keveréket.
3. 15 perc alatt sül meg 180 fokos, előmelegített sütőben, de mert minden sütő más, a kivétel előtt tapogatással győződjünk meg róla, hogy a közepe sem ragad már, mert ha ragadós még, nem lehet feltekerni.
4. A tepsiben töltsük meg és a sütőpapír segítségével tekerjük fel.
5. Töltelékek:
Mi sütőtökös és spenótos töltelékkel töltöttük, a töltelékek közé és a tetejükre sajtot reszeltünk.
Sütőtökös töltelék: a sült tököt növényi tejszínnel, inaktív étkezési élesztővel, sóval ízesítettük.
A spenótot olajon, fokhagymával a szokásos módon megpároltuk.
Hozzászólás zárolva.