Facebook hozzászólás
208

Ünnepeljünk jó minőségű hússal!

Az ünnepi időszakban mindannyiunk számára fontos a magas minőségű húsáruk, feldolgozott húskészítmények fogyasztása, hiszen az ünnepi asztalra mindig a legjobb ételeket szánjuk. A Pick Szeged Zrt. több mint 140 éves tapasztalata, minőség iránt elkötelezett munkavállalóinak szaktudása, környezetbarát, modern technológiát képviselő gyártósorai szavatolják, hogy a jó ételek jó minőségű alapanyagokból mindig ugyanazt az élményt nyújtsák a baráti és családi körben eltöltött étkezések során. 

Jó minőségű húsok beszerzése érdekében elsősorban magyar terméket válasszunk, illetve részesítsük előnyben a pultban kapható húsokat a védőgázas termékekkel szemben. A legfrissebb és legjobb minőségű árut a hentes szaküzletekben találjuk. A legjobb minőségű húsok színe az állat fajtájának megfelelő, meghatározza az állat neme, kora, fajtája, táplálkozása. Figyeljünk rá, hogy a hús ne legyen elszürkülve, ne legyen megbarnulva; világos és fénylő legyen. Csontos hús esetében a csont ne legyen elszíneződve, a szürke vagy fekete csont arra utal, hogy a hús régi. A hús minőségének megőrzésében rendkívül fontos a megfelelő tárolás: ne tartsuk a húst nylonzacskóban, mert így megromolhat; tányéron, alufóliával letakarva tegyük a hűtőszekrénybe a terméket. A hús minőségén sokat ront, ha előtte fagyasztva volt; lehetőleg mindig előhűtött áruból készítsük el az ünnepi fogásokat.

Az ünnepek táján jellemző a pulyka, mellfilé, sertés színhúsok, valamint a halak forgalmának növekedése. A tengeri halak kategóriájában az utóbbi években megfigyelhető a lazacfilé iránti kereslet emelkedése, ez viszonylag új trendként jelentkezik a piacon. A vörös húsok esetében a vesepecsenye a legkeresettebb az ünnepekkor, illetve jellemzően magyar szokás a kocsonya készítése, az ehhez felhasznált húsok forgalma decemberben és januárban is élénk. A nehezebb ételek fogyasztása szilveszterkor jelentős, amikor a bőrös malac, bőrös húsrészek és a szilveszteri malac iránti kereslet mutat növekedést; ezen kívül a hagyományos újévi ételnek számító töltött káposztához használt húsok is keresettek. A szilveszteri időszakban minimálisra csökken a hal és baromfi forgalma, a hidegkonyhai termékek iránti kereslet ellenben növekszik.

„A Pick „farmtól az asztalig” nyomkövető rendszere garantálja, a termékek ízletességük mellett tökéletesen megfelelnek a minőségi elvárásoknak, hiszen az előállítás kezdetétől, az alapanyagok kiválasztásától a termék asztalra kerüléséig minden egyes részletben és gyártási fázisban a legmagasabb szintű követelmények teljesülnek. A Bonafarm vállalatcsoport minden tagjánál, így a Pick-nél is folyamatos, a legújabb hazai és nemzetközi kutatási eredményekre épülő technológiai fejlesztés valósul meg, így a termékek a hazai piac mellett nemzetközi szinten is versenyképesek” – mondta el Szabó Andrea, a Pick Szeged Zrt. marketingigazgatója.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!