Facebook hozzászólás
775

Így készítsétek

Ünnepi kávék

Az idei téli szezonban a Nespresso elhozza otthonunkba a “dolce vita” életérzést, amit a szeretteinkkel eltöltött idő, a kellemes beszélgetések és a különleges gasztronómiai élmények varázsolnak különlegessé. A limitált kiadású Variations Italia kollekció Torta di Nocciole, az Amaretti és Il Caffè kávéit a közös ünneplés legszebb pillanatai és a tradicionális olasz desszertek inspirálták. Lássunk néhány finom és látványos kávéreceptet, melyet az ünnepi készülődéshez vagy a karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz is ajánlunk.

CAFFE TORTA DI NOCCIOLE

Hozzávalók (2 adaghoz): 2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula (40 ml), 30 g étcsokoládé, 160 ml hideg 30 %-os tejszín, 20 ml hideg tej, 5 g mogyoró, kakaópor.

Fotó: Nespresso
Fotó: Nespresso

 

Elkészítés: tegyetek 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Öntsetek hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válasszátok ki a „Forró csokoládé” receptet. Öntsétek a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készítsetek a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverjétek el. Tisztítsátok ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsátok meg. Öntsetek bele 100 ml tejszínt, válasszátok ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazzátok a kávé tetejére, és szórjátok meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.

Fotó: Nespresso
Fotó: Nespresso

 

CAPPUCCINO AMAMISÚ

Hozzávalók: 1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml), 100 ml 30 %-os tejszín, 5 ml mandulaszirup, 30 g mascarpone, 5 g étcsokoládé, 100 ml hideg tej, kakaópor.

Elkészítés: töltsétek habszifonba a tejszínt és a mascarpone-t, nyomjatok bele 2 patront, majd rázzátok fel. Tegyetek 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítsétek el az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomjátok a kávé tetejére, és díszítsétek kakaóporral.

Fotó: Nespresso
Fotó: Nespresso

NESPRESSO NEGRONI

Hozzávalók: 1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml), 6 nagy méretű jégkocka (6×30 g), 25 ml vermut rosso, 20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter), 20 ml gin, 1 szelet kezeletlen narancs, narancshéj.

Elkészítés: tegyetek 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készítsetek a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válasszátok ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyetek 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntsétek bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Zúdítsátok a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítsétek narancshéjjal.

Alkoholmentes alternatíva: a vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használjatok 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!