Facebook hozzászólás
2 554

EGY CSODÁLATOS HUNGARIUM

Virágzik az akác – készíts szörpöt!

Május beköszöntével édeskés illat lengi be az erdőket, hiszen elkezdett virágozni az akác. A növény kellemes aromájának köszönhetően akár szörpöt is készítünk belőle. Ehhez hoztunk most nektek egy receptet.

Hozzávalók:

  • Kb. 4 liter akácvirág
  • 3 liter víz
  • 2 kg cukor vagy ennek megfelelően édesítő, méz
  • 3-4 citrom
  • egy nagyobb, lehetőleg zárható edény vagy befőttes üveg

Elkészítés:

Miután a virágokat leszedtük a szárról, jól mossuk át. A citromokat is jól mossuk meg, kisebb gerezdekre vagy szeletekre vágjuk fel. Ezt követően a virágokat, a citromot, a cukrot és a vizet tegyük az edénybe. Napi egy-kétszeri keverés mellett 2-3 napot hagyjuk pihenni a szörpöt, majd szűrjük le. Üvegekbe töltve, hűtőben tárolva eláll egy-két hétig.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!