EGY CSODÁLATOS HUNGARIUM
Virágzik az akác – készíts szörpöt!
Május beköszöntével édeskés illat lengi be az erdőket, hiszen elkezdett virágozni az akác. A növény kellemes aromájának köszönhetően akár szörpöt is készítünk belőle. Ehhez hoztunk most nektek egy receptet.
Hozzávalók:
- Kb. 4 liter akácvirág
- 3 liter víz
- 2 kg cukor vagy ennek megfelelően édesítő, méz
- 3-4 citrom
- egy nagyobb, lehetőleg zárható edény vagy befőttes üveg
Elkészítés:
Miután a virágokat leszedtük a szárról, jól mossuk át. A citromokat is jól mossuk meg, kisebb gerezdekre vagy szeletekre vágjuk fel. Ezt követően a virágokat, a citromot, a cukrot és a vizet tegyük az edénybe. Napi egy-kétszeri keverés mellett 2-3 napot hagyjuk pihenni a szörpöt, majd szűrjük le. Üvegekbe töltve, hűtőben tárolva eláll egy-két hétig.
Hozzászólás zárolva.