Zabfalatok, ahogy még sose próbáltad
A képen látható sütemény egy „száraz” keksz. Leginkább a müzliszeletekre hasonlít az állaga, egyáltalán nem nedves, mégis puha. Nagyon fogjátok szeretni. Egyszerű megsütni, pillanatok alatt összeállítható, morzsálódás nélkül hurcolható, ha megéhezünk – de ha nem is – bekapható, nem teljesen büntetlenül nassolható ugyan, de egészséges, kellemes falat.
Hozzávalók
1 csésze zabpehely
1/2 csésze zabpehelyliszt
2 evőkanál őrölt lenmag
2-3 evőkanál valamilyen durvára aprított dióféle vagy mag (mi egy nagy marékmandulát használtunk)
csipet só
3 evőkanálnyi barna nádcukor vagy kókuszcukor őrölve
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
2 evőkanál mogyoróvaj (elhagyható, de nagyon finommá teszi a kekszet)
0.5 dl növényi tej (kicsit több, ha nem használunk mogyoróvajat)
2-3 evőkanál valamilyen növényi szirup (mi juhart használtunk)
vaníliakivonat
10 dkg olvasztott csoki a tetejére
Elkészítés
1. A hozzávalókat keverjük össze alaposan és terítsük szét egy papírral bélelt tepsi aljában. A massza, amit összekevertünk nem lesz folyós, a kezünkkel vagy szilikonspatulával terítsük és lapogassuk széjjel egy 24 × 34-es vagy kisebb tepsiben.
2. 10-15 percig süssük 180 fokon, nyugodtan vegyük ki a sütőből, ha puhának érezzük, akkor is, mert a levegőn még sokat fog száradni és szilárdulni.
3. A tetejére olvasztott csokit terítsünk.
Gondolnád, hogy ez a csodásan mutató csokikrém szintén zabpehelyből készül? Ha érdekel, hogyan, kattints a képre a receptért!
Hozzászólás zárolva.