Facebook hozzászólás
424

Zabos, kókuszos aprósütemény

Nem sok munka, elronthatatlan, bármivel tovább dúsítható, tovább díszíthető, strapabíró, jól hordozható, akár a munkahelyünkre is magunkkal vihető. Egészséges tízórai vagy uzsonna gyerekek számára is.

Zabos, kókuszos aprósütemény, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók

1 bögre zabpehely (mi nagyszeműt használtunk)
1 bögre kókuszreszelék (mi kicsit apróbbra őröltük kávédarálóval)
1 bögre zabpehelyliszt
2 érett banán
3 evőkanál juharszirup / 3 evőkanál barna cukor / kókuszcukor
0.5 csésze olvasztott kókuszzsír (2 evőkanálnyi olvasztás nélkül)
0.5 dl növényi tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg (nem okvetlen)
1 maréknyi csokicsipsz (nem okvetlen)
1 csipet

Elkészítés

1. Mi a kókuszreszeléket néhány fordulattal a kávédarálóban kicsit apróbbra őröltük. Nem feltétlenül szükséges, de jót tesz a kekszünk ízének.
2. A csokicsipsz kivételével mindent betettünk az aprítóba és alaposan összekevertünk.
3. A csokicsipszet a végén gyengéden forgattuk bele. Papírral bélelt tepsiben, kis halmokban sütöttük meg.
4. Hamar, 12 perc alatt sül 180 fokos sütőben. Akkor kész, ha az alja kicsit megbarnul. A sütőből kivéve még sokat fog szikkadni, mikor kivesszük még puhának érezhetjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!