Zabpelyhes magbundába csomagolt banán
Egy nagyon egyszerű, pillanatok alatt elkészíthető édesség receptjét osztjuk meg veletek. Könnyű, nyers, gluténmentesen elkészíthető, vegán, tejtermék és répacukormentes. A banánokat mi most kendermagba forgattuk, de elkészíthető más apróbbra őrölt magokkal, diófélékkel.
Hozzávalók
2 nagy banán
1 csésze zabpehely (aprószemű vagy kissé őrölt)
3 evőkanál kendermag / más, durvábbra őrölt mag vagy dió
1 púpos evőkanál mogyoróvaj (kapható boltjainkban)
2 evőkanál csokichips vagy reszelt étcsokoládé (kapható boltjainkban)
2 evőkanál cukorpótló / őrölt eritritol / szirup / őrölt kókuszcukor / méz (kapható boltjainkban), amit általában használtok (el is maradhat, csak ha szükségesnek érzitek az édesítést)
Elkészítés
1. A banánon kívül a hozzávalókból készítsetek egy masszát. Kóstoljátok meg, esetleg édesítsétek.
2. A banánokat hámozzátok meg és fektessétek eleve a tálalótálcára.
3. Halmozzátok az elkészült masszát a banánok tetejére és köréje. Picit vizes kézzel egyengessétek el.
4. A bebundázott banánokat tegyétek be a hűtőbe, amíg a mogyoróvajtól a bevonat visszakeményedik, ez nagyjából 20 percet vesz igénybe.
5. Szórjátok meg a kissé megdermedt banánokat maggal, magőrleménnyel. Ilyenkor, dermedés után már meg is forgathatók a kendermagban vagy az őrölt magokban. Kissé tapicskoljátok bele a bundába.
Ez az egészséges recept is érdeklődésre tarthat számot, talán a képen nem egyértelmű, de csicseriborsóból készült vagdaltat készíthetsz, ha a fotóra kattintás után elolvasod a receptet.
Hozzászólás zárolva.