Zöldséges finomságok a húsvéti asztalon- gyorsan
Az egyikből apró falatkák, a másik zöldségből pedig laktató egytálétel készíthető az ünnepi asztalra. Padlizsánkrém, pizza-falatokkal és póréhagymás lepény az ajánlatunk. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és ráadásul egészséges is!
Padlizsánkrém, pizza-falatokkal
Hozzávalók: 1 darab padlizsán, 3 deka fokhagyma, 1,5 deci majonéz, 1 deci tejföl, 2 fej vöröshagyma, ízlés szerint só, bors.
Elkészítése: a padlizsánt kis lángon minden oldalán megsütjük, meghámozzuk, kisebb darabokra szedjük. Hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott és lepirított vöröshagymát, fokhagymát, majonézt, sót és borsot. Az egészet mixerrel krémes állagúra keverjük. Félbevágott zöldpaprikába töltve tálaljuk.
Póréhagymás lepény
Hozzávalók: a tésztához: 25 deka liszt, só, 12,5 deka vaj, 4-5 evőkanál hideg víz. A töltelékhez: 3 szál póréhagyma, 4 deka vaj, 0,5 deci fehérbor, 2 deci tejszín, 3 tojás, 15 deka reszelt sajt, só, őrölt bors, pici szerecsendió.
Elkészítése: a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd alufóliába csavarva legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Utána kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 centis tortaformát. A vajon megfonnyasztjuk a karikára vágott póréhagymát, felöntjük a borral, és pároljuk. A tejszínbe beletesszük a kikevert tojásokat, a reszelt sajtot, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a hagymával, és ráöntjük a tésztára. A sütőben 200 Celsius-fokon 30-45 percig sütjük.
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009. április-májusi számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.