Facebook hozzászólás

CSODÁK A SZOMSZÉDBAN

5 páratlan szárnyalás a malacperselyből

Csak egy kicsi fantázia kell ahhoz, hogy még a nyár végén is részese lehess egy kis különleges utazásnak. Szakértőink megnézték, hogy hová tudsz ma is elutazni olcsón Európába? A legtöbb repülőút egy vacsora ára! Na, akkor repüljünk!

Szkopje, a Balkán Rómája, Kép: wikimedia
Szkopje, a Balkán Rómája, Kép: wikimedia

Budapest-Szkopje

Észak-Macedónia fővárosa a festői környezetben fekvő, hegyekkel ölelt Szkopje. Teréz anya szülővárosának magával ragadó hangulatát híres bazárja és a Vardar-folyó partján lévő kávézói, éttermei teszik egyedülállóvá. A várostól mindössze egy órás úttal érhető el az Ohridi-tó, „Észak-Macedónia tengerpartja” kristálytiszta vizével és Szent Jován-templom világörökségi látképével.

Pristina, Kép: wikimedia
Pristina, Kép: wikimedia

Budapest-Pristina

Hamisítatlan balkáni, kisvárosias hangulat, nyüzsgő közterek, barátságos és vendégszerető emberek, nyelveket beszélő fiatalok – ez Koszovó fővárosa, Pristina. Egyik fő látnivalója a város legrégebbi épülete, az 1461-ben épült Mehmet Fati szultán mecset, amely a bazár környéki hangulatos sétálóutcákon közelíthető meg. Mivel Koszovó lakosságának mintegy fele még 27 éven aluli, a fiataloktól folyamatosan nyüzsgő éjszakai élet várja a turistákat Pristina történelmi belvárosában.

Szarajevó, Kép: wikipedia
Szarajevó, Kép: wikipedia

Budapest-Szarajevó

A Dinári-hegység láncaival körbevett város a Miljacka-folyó két partján fekszik. Történelme során mindig színes, befogadó, multikulturális város volt. Arculatán nyomot hagyott a keresztény és az iszlám vallás is és az ott élő számos nemzetiség kultúrája. Központjában a monarchia időszakát idéző elegáns épületektől mindössze néhány lépésre már az oszmán idők óta pezsgő és zajos Stari Grad-negyedben találjuk magunkat. Szarajevó híres az egyedülállóan fűszerezett helyi ételeiről is, amelyeket nemcsak elegáns éttermekben, hanem akár a folyton zajos piacán séta közben is végigkóstolhatunk.

Marosvásárhely, Kép: wikimedia
Marosvásárhely, Kép: wikimedia

Budapest-Marosvásárhely

Székelyföld kapuja, az erdélyi utazások kikerülhetetlen állomása 40 perces repülőúttal, októbertől már naponta közlekedő járattal érhető el Budapestről. Marosvásárhely önmagában is több napra elegendő látnivalót tartogat, de Székelyföld, az erdélyi havasok, erdőségek, tavak bebarangolásához is ideális kiindulópont.

Bázel, Kép: wikimedia
Bázel, Kép: wikimedia

Budapest-Bázel; Debrecen-Bázel

Bázel-Mulhouse-Freiburg repülőtér az egyetlen Európában, ahol három kapun három különböző országba léphetünk ki. A svájci-francia-német határon fekvő Bázel egy valódi ékszerdoboz az Alpokban, ahová az év bármely szakában érdemes ellátogatni. A síszezonban a bőség zavarával nézhetünk szembe, ami a környező síparadicsomok választékát illeti, míg nyáron a macskaköves, villamossínekkel átszőtt óváros látnivalói és a környező vidékek erdei túrái jelentik a város legfőbb vonzerejét.

Utazási hasmenés: hogyan úszhatjuk meg?

Kép: pixabay

Felnőtteknél többnyire inkább csak kellemetlen, de gyermekeknél, időseknél akár kórházi kezelést igénylő kiszáradást is okozhat a nyaralás alatt, vagy hazaérkezés után kezdődő hasmenés. A megelőzésben a probiotikumok szedése is segíthet.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!