Facebook hozzászólás

A fűszerillatú sziget: Bali

Az indonéziai Bali maga a földi Paradicsom: a fűszerillatú szigeten gyönyörű tengerpartok, trópusi növények, vulkánok és kulturális különlegességek nyújtanak ezernyi látnivalót – az egzotikus ételkínálat és a mosolygós helyiek társasága már csak hab a tortán.

Indonézia apró szigetén az édeni nyugalomra és az egzotikus kalandokra vágyók egyaránt remekül fogják érezni magukat.

Bali hat vulkánból álló hegysorát mély krátertavak és kanyonok szabdalják, a tájban buján zöldellő esőerdők és ökrökkel művelt rizsteraszok váltják egymást, a fűszerek, gyümölcsök és különleges trópusi növények illatkavalkádja pedig állandó társunk az úton.

Fantasztikus sziklatemplomokkal találkozhatunk

Különlegesen díszes hindu templomokat a leglehetetlenebb helyeken is találni, magasan a hegyekben, vagy épp egy tavon úszva. Az 1700 méteren lévő Bratan tó partján fekvő Bedugulnál van Bali legszebb úszó temploma, Tanah Lot parti sziklán álló templomához pedig késő délután érdemes ellátogatni: naplementében egyszerűen mesés a látvány.

Balin egzotikus élmények is várnak

Bali legnagyobb vízeséséhez, a 30 méterről alázúduló Gitgithez kávéültetvények és szegfűszegbokrok között vezet az út; többek közt ezen az indonéz szigeten is készül a híres – és nagyon drága – kopi luwak kávé, melyhez cibetmacskák közreműködése is szükséges…

Úszó templomok is ebűvölnek

Balin az állatbarátok is számtalan programot találhatnak: az elefántparkban testközelből ismerkedhetünk a hatalmas állatokkal; különleges, vadon élő majmokkal és egzotikus madarakkal a dzsungelekben találkozhatunk; Sanurnál pedig delfinekkel is lehet együtt úszkálni.

A sziget művészeti központja Ubud: a helyi kézművesek, festők, szobrászok csodás alkotásai itt meg is vásárolhatók, de a táncelőadások és árnyjátékok is felejthetetlen élményt nyújtanak.

Bali szigetén a nyüzsgő, bazárokkal teli Kuta környékén a leggyönyörűbbek a strandok: a hatalmas hullámok miatt a szörfösök is elsősorban ide járnak. Északon a legérdekesebb a fekete homokos Lovina Beach nevű tengerparti szakasz, de a nyugati Sanur is közkedvelt. Egy biztos: rosszul választani nem lehet, Balin mindenütt képeslapra illő az idill.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!