Facebook hozzászólás
1 486

„A FOTÓZÁS AZ ÉLETEM”

A lány, akinek egy lencsétől megváltozott az élete

Pávó Rékát, az egyik ismert mobilcég és a National Geographic közös, nemzetközi mobilfotó-pályázatának keretében ismerhettük meg tavaly. „Art & Leukemia” című fotója – amelyen a rákkal folytatott küzdelmét örökítette meg –, több mint 67 ezer kép közül nyerte el a szakmai zsűri által megítélt fődíjat. A verseny óta eltelt egy évben Réka élete gyökeresen megváltozott: a gyógyulás útjára lépett, és amellett, hogy idén is indult az okostelefonos cég fotós pályázatán, elindította saját fotós karrierjét is, valamint izgalommal várja, hogy részt vegyen az egykori képével nyert olaszországi fotós úton.

Pávó Réka, Kép: huawei
Pávó Réka, Kép: huawei

Mi történt veled az elmúlt egy évben, mióta megnyerted a Next Image versenyt?

A verseny után közvetlenül kemoterápiás tablettás kezelésre váltottunk, ami nagy öröm volt számomra, mert azt jelenti, hogy nem kell többé kórházban laknom. Sajnos a kemoterápia következtében csípőprotézisre lesz szükségem, de ezt leszámítva nincs okom panaszra, pozitívan élek meg minden napot, és fotózok, amikor csak tehetem.

Art&Leukemia, Kép: Pávó Réka
Art&Leukemia, Kép: Pávó Réka

Hogyan alakult a fotós karriered a verseny óta?

Elhatároztam, hogy ha kiengednek a kórházból, olyan nőket szeretnék fotózni, akik hozzám hasonlóan megküzdöttek a rákkal. Hiszem, hogy ha kopaszon is ki tudtam hozni magamból a dögöt, akkor talán másoknak is tudok segíteni abban, hogy önbizalmat merítsenek, és szépnek lássák magukat. Különlegesek ezek az alkalmak, a sminket is én szoktam készíteni nekik, az egész folyamat egy nagyon jó lelki tréning.

Mennyire része a mobilfotózás a karrierednek?

Abszolút része, és nemcsak a karrieremnek, a mindennapjaimnak is. A fotózás számomra nemcsak munka, hanem kikapcsolódás is.

El tudod képzelni, hogy a mobilfotózás a jövőben meghaladja a hagyományos fényképezést?

Ha valaki ragaszkodik az objektívek cseréjéhez, akkor természetesen a hagyományos tükörreflexes gépek a legjobbak, de én imádok mobillal is fotózni. Szerintem nagyon sok lehetőség van a mobilfotózásban, még azt is el tudom képzelni, hogy a jövőben nem lesz szükség majd hagyományos gépekre.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is indultál a mobilfotós versenyén. Mi a története a képednek?





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!