Facebook hozzászólás
370

Amikor megint a Molnár visz mindent

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. A nő mögött pedig a férfi felesége. Igaz ez a képlet Virág úrra, a vidéki csárda tulajdonosára is, aki – miután sorsjátékon tetemes összeget nyert – hirtelen felkeltette beosztottjának, Ilonkának az érdeklődését. Így Virág felesége, a bájos Marianne a démoni Delilához méltóan kénytelen a női rafinéria teljes arzenálját bevetni. A premier különlegessége, hogy a darab ősbemutatója éppen 80 éve, ugyanebben az épületben, az akkori Pesti Színházban volt!

A Delila Molnár Ferenc háború előtti utolsó vígszínházi bemutatója volt. Akkor Delilát Molnár harmadik felesége, a nála 24 évvel fiatalabb Darvas Lili alakította, a további szerepekben pedig Somlay Artúrt, Muráti Lilit, Básti Lajost és Mály Gerőt láthatta a közönség.

Delila, Kép: Centrál Színház
Delila, Kép: Centrál Színház

Ma hasonlóan parádés a szereposztás: Marianne szerepében a kifinomult tehetségű Balsai Mónit láthatjuk, férjét, Virág urat most a sokoldalú Stohl András formálja meg, a szemrevaló – ám némiképp számító – Ilonkát Trokán Nóra játssza, a csapos szerepében pedig a My Fair Lady remek Alfred Doolittle–jét, Magyar Attilát láthatjuk.

– Nagyon sok Molnár Ferencet játszottam már, és az mindig igazi ajándék. Csodálatos írónak tartom, és nagyon szeretem benne, hogy érzelemdús emberi történeteket ír, sok humorral. A Delila számomra egy igazi női darab, a NŐT ünnepli, miközben a férfiaknak is izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy kicsit bele lássanak a nőkbe – mondta Balsai Móni.

– Nekem leesik az állam, hogy Molnár Ferenc milyen sokat tud az emberek közti viszonyokról! Hatalmas élmény, ahogy próbáról próbára feltárulnak és egyre árnyaltabban kibomlanak előttünk azok a sorsok, melyeket papírra vetett – mesélte Stohl András.- Rettenetesen élvezem a közös játékot Balsai Mónival, mert nagyon hasonlóan gondolkodunk a darabról és a színházról egyaránt – tette hozzá a Virág urat alakító művész.

Az előadás rendezője, Puskás Tamás elmondta, 25 évvel ezelőtt szerette volna megrendezni ezt a darabot Marianne szerepében Básti Julival, de akkoriban nem talált rá megfelelő Virág urat. Most eljött a pillanat!

– Stohl Andrást és Balsai Mónit tökéletes házaspárnak tartom. Korunk Muráti Lilijére rábukkanni nagyon nehéz volt, de örülök, hogy nem adtam fel! A bennem élő képet kerestem, amit Trokán Nóra személyében élőben megtaláltam. A díszletekkel és jelmezekkel pedig a My Fair Lady nyertes csapata áll ismét a „rajtvonalhoz”. –

Molnár Ferenc Delila című vígjátéka Puskás Tamás rendezésében már látható a Centrál Színházban. A világ egyik legnépszerűbb színpadi szerzőjének fordulatokban bővelkedő, happy endet ígérő vígjátéka imádni való!

Vidám kerítőnő garázdálkodik Budaörsön
A házasságszerző egy hamisítatlan amerikai történet a szerelemről, amely beteljesülhet ugyan, de semmiképpen sem ott, nem úgy és nem azzal, akire eredetileg számítunk. Pláne akkor nem, ha több szereplő is abban a hitben ringatja magát, hogy ő fonja az események fonalát, és persze hamar kiderül, hogy mint minden valamire való komédiában, itt is gubancol ezen a fonálon egyet-kettőt a véletlenek sorozata – jobban mondva a zseniális szerző.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!