Facebook hozzászólás

PROGRAMAJÁNLÓ

Anyai örömök elé néz a csatorna

Új török sorozat váltja a Madárkát a tv2-őn. Az Anya című díjnyertes széria olyan fajsúlyos témákra mutat rá, mint a gyermekbántalmazás vagy a családon belüli erőszak.

Anya, török sorozat, reklám, Kép: tv2
Kép: tv2

Megható történet kezdődik a TV2 műsorán augusztus 12-én háromnegyed ötkor: a megszokott szerelmi szálak helyett ezúttal egy nehéz sorsú kislányért izgulhatnak a nézők.
A történet a 7 éves Melekről szól, aki nehéz körülmények között él. Apja meghalt, édesanyja pedig inkább az aktuális pasijával törődik, mintsem vele. Egy fiatal tanárnő felfigyel a kislányra, rájön, hogy nevelőapja bántalmazza a gyermeket. Hiába szólnak azonban a családsegítőknek, nincs bizonyíték, mivel az édesanya megtagad minden együttműködést, így az iskola, a tanárok tehetetlenek.

Anya, filmkocka a török sorozatból, Kép: tv2
Kép: tv2

Ekkor jön a merész döntés: a tanárnő a kislány belegyezésével megrendezi a halálát, és együtt elköltöznek Isztambulba, ahol a tanárnő saját gyermekeként mutatja be a családjának a kislányt.
Természetesen a lány igazi anyja nem nyugszik bele gyermeke halálába, és nem adja fel a keresést…
A tanárnő szerepében Törökország egyik népszerű színésznőjét, Cansu Deret láthatják. De Vahide Percin is ismerős lehet a magyar nézőknek a Ferihából.

Nagy felbontásban mond nagyokat a derék obsitos! Megmutatom videón!

Hilmkocka a Háry Jánosból, Kép: MTVA
Kép: MTVA

Hogyan lehet még látványosabbá varázsolni egy több mint 35 éves animációs filmet? Természetesen digitális technológiával. A Háry János kalandjai című rajzfilmet a legmodernebb eljárássall szkennelték újra, az MTVA műhelyében restaurálták, így a produkció most már UHD-felbontásban is elérhető. Az eredmény árnyaltabb és részletgazdagabb megjelenítés, XXI. századi látvány. A különbség szembeötlő, mindenképpen érdemes tehát megnézni az M3.hu oldalán 2019. augusztus 10-től.

Az Anya történetét a televíziós szakma is díjazta: két éve a Tokyo Drama Awardson Special Awarddal tüntették ki a produkció stábját, míg a Golden Butterfly Awardson a kislányt alakító Beren Gökyildiz játékát ismerték el. A sorozathoz közkedvelt magyar színészek adták a hangjukat: többek között Németh Borbála, Kovács Nóra, Csikos Léda, Majsai Nyilas Tünde, Mészáros András, Fehér Tibor, Dobó Enikő, Csuha Borbála, Bencze Ilona.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

Receptek

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!