Facebook hozzászólás

PROGRAMAJÁNLÓ

Anyai örömök elé néz a csatorna

Új török sorozat váltja a Madárkát a tv2-őn. Az Anya című díjnyertes széria olyan fajsúlyos témákra mutat rá, mint a gyermekbántalmazás vagy a családon belüli erőszak.

Anya, török sorozat, reklám, Kép: tv2
Kép: tv2

Megható történet kezdődik a TV2 műsorán augusztus 12-én háromnegyed ötkor: a megszokott szerelmi szálak helyett ezúttal egy nehéz sorsú kislányért izgulhatnak a nézők.
A történet a 7 éves Melekről szól, aki nehéz körülmények között él. Apja meghalt, édesanyja pedig inkább az aktuális pasijával törődik, mintsem vele. Egy fiatal tanárnő felfigyel a kislányra, rájön, hogy nevelőapja bántalmazza a gyermeket. Hiába szólnak azonban a családsegítőknek, nincs bizonyíték, mivel az édesanya megtagad minden együttműködést, így az iskola, a tanárok tehetetlenek.

Anya, filmkocka a török sorozatból, Kép: tv2
Kép: tv2

Ekkor jön a merész döntés: a tanárnő a kislány belegyezésével megrendezi a halálát, és együtt elköltöznek Isztambulba, ahol a tanárnő saját gyermekeként mutatja be a családjának a kislányt.
Természetesen a lány igazi anyja nem nyugszik bele gyermeke halálába, és nem adja fel a keresést…
A tanárnő szerepében Törökország egyik népszerű színésznőjét, Cansu Deret láthatják. De Vahide Percin is ismerős lehet a magyar nézőknek a Ferihából.

Nagy felbontásban mond nagyokat a derék obsitos! Megmutatom videón!

Hilmkocka a Háry Jánosból, Kép: MTVA
Kép: MTVA

Hogyan lehet még látványosabbá varázsolni egy több mint 35 éves animációs filmet? Természetesen digitális technológiával. A Háry János kalandjai című rajzfilmet a legmodernebb eljárássall szkennelték újra, az MTVA műhelyében restaurálták, így a produkció most már UHD-felbontásban is elérhető. Az eredmény árnyaltabb és részletgazdagabb megjelenítés, XXI. századi látvány. A különbség szembeötlő, mindenképpen érdemes tehát megnézni az M3.hu oldalán 2019. augusztus 10-től.

Az Anya történetét a televíziós szakma is díjazta: két éve a Tokyo Drama Awardson Special Awarddal tüntették ki a produkció stábját, míg a Golden Butterfly Awardson a kislányt alakító Beren Gökyildiz játékát ismerték el. A sorozathoz közkedvelt magyar színészek adták a hangjukat: többek között Németh Borbála, Kovács Nóra, Csikos Léda, Majsai Nyilas Tünde, Mészáros András, Fehér Tibor, Dobó Enikő, Csuha Borbála, Bencze Ilona.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!