Facebook hozzászólás
947

MIREILLE MATHIEU ÉLŐBEN

Az avignoni pacsirta titkai

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra, mint Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője Magyarországra látogat.

Mireille Mathieu, Kép: wikimedia
Mireille Mathieu, Kép: wikimedia

Mireille Mathieu egy tizenhárom (!) gyermekes család legidősebb gyermekeként jött világra, tehetségét először kőfaragó, hobbiból éneklő édesapja fedezte fel. Mathieu korán megszokta a szereplést, négyévesen már a templomban énekelt.

A család tisztes szegénységben élt egy faházban, az énekesnő 15 éves volt, amikor először beköltözhettek egy fürdőszobás lakásba. 1964-ben érkezett el az áttörés pillanata, amikor Mireille egy Edith Piaf dallal feltűnt egy tehetségkutatóban. A tévészereplése után Piaf egykori menedzsere is egyengetni kezdte az útját, az újságok pedig azt harsogták, hogy megérkezett a sanzonkirálynő utódja.

Mireille első nagysikerű, Mon Credo című dalát tízmilliós példányban kapkodták el egyetlen hét alatt. Ed Sullivan showműsorában az énekesnőt megismerte egész Amerika, ötvenmillióan látták tengerentúli debütálását.

Mireille Mathieu eddigi pályafutása alatt 11 nyelven énekelt, 1200 dalt adott elő,  összesen 150 millió darab lemeze talált vevőre. Franciaországban megkapta a művészeknek adható összes fontos kitüntetést.

Mireille Mathieu interjút ad, Kép: sajtóanyag
Mireille Mathieu interjút ad, Kép: sajtóanyag

Az énekesnő mélyen vallásos, magánéletéről szinte semmit nem tud a közvélemény, annyi biztos, hogy nem ment férjhez, és gyermeke sem született. Mathieu annyit mondott a szerelmi életét firtató kérdésekre, hogy nem találta meg az igazit, a pályafutása miatt pedig a családalapításra amúgy sem jutott volna ideje. Mathieu jelenleg Párizs egyik elegáns kerületében él egyik húgával, de nem szakadt el szülőföldjétől, Avignontól sem.

Mireille Mathieu jövőre Magyarországra látogat. Március 3-án koncertet ad a Papp László Sportarénában.

Tudnak élni a francia nők





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!