Facebook hozzászólás
525

MERRE HÁNY MÉTER?

Bevetésre indul a diszperzitkommandó

A népmesék jutottak eszébe a Szent Imre Kórházat sokáig vezető, tehát az egészségügyet kívül-belül ismerő László Imrének – aki 2019 őszétől már Újbuda polgármestere – a miniszterelnök egészségüggyel kapcsolatos kijelentéseivel kapcsolatban, ahol a főhősök sokszor adnak is, meg nem is…

Egy kormányinfón derült ki, hogy amíg ki nem festik az összes egészségügyi intézmény várótermét, kórtermét és egyéb szociális helyiségeit, – amelyeket három éven belül nem tataroztak ki, – addig nincs egy fillér sem az egyéb egészségügyi fejlesztésekre. Orbán Viktor részleteket nem árult el, így pusztán a bejelentés alapján ebből az következik, hogy míg az összes állami és egyházi tulajdonú kórház és ezek fekvőbeteg intézményei (számuk telephelyekkel együtt száz) nem tatarozták ki, addig nincs új CT, MR, PET CT, gyógyszer, fejlesztés és szuperkórház sem.

PET/CT gép, Kép wikipedia
PET/CT gép, Kép: wikipedia

László Imre polgármester, egykori kórházigazgató szerint ez ismét az egészségügy úgynevezett parciális, azaz részleges problémája. A szakember megkeresésünkre elmondta: tény és való, hogy sok egészségügyi intézmény állaga finoman szólva is kívánni valót hagy maga után. Viszont nem ez az elsődleges gond és probléma.

− Elég, ha csak a János Kórház borzalmasan siralmas, gyógyításra szinte alkalmatlan állapotát nézzük, de mégis csak azt kell mondanom, hogy nem ez az elsődleges. A miniszterelnök e kijelentése legfeljebb azoknak az embereknek jelent elégtételt, akik jártak már ilyen lerobbant kórházakban és úgy gondolják, hogy ha azt szépen kifestik, a szakmai munka is óriási színvonalat ugrik − mondta a szakember.

Csecsemő, Kép: pxhere
Kép: pxhere

László Imre hozzátette: a miniszterelnöki kijelentés pontosan ugyanazt a zavaros helyzetet teremti meg, mint amit a meddőségi centrumoknál tapasztalhatunk: alig lehet kisilabizálni a nyilatkozatokból, jogszabályokból, hogy most végül június 1-jétől vagy február 1-jétől lép-e hatályba az ingyenes állami kezelés, hiszen volt már szó január 1-jéről is…

A részleteket, a hazai egészségügy helyzetéről készült teljes összeállítást az mfor.hu oldalon olvashatjátok!

Lehet, hogy meddő vagyok?





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!