Facebook hozzászólás

Egy millióért rúgták a bőrt…

Különleges alkalomból lépett hétvégén pályára számos közismert ember. Zenészek, színészek, újságírók, sportolók és az UniCredit Bank munkatársai mérték össze erejüket egy rendhagyó futball mérkőzésen, hogy összesen 1 millió forinttal támogassanak négy, gyermekegészségügyi célért dolgozó alapítványt.

A csapatok, Kép: sajtóanyag
A csapatok, Kép: sajtóanyag

A különleges labdarúgótornát az UniCredit Bank rendezte abból az alkalomból, hogy Magyarországra érkezett az UEFA Champions League győzteseinek járó híres ezüst trófea. A barátságos mérkőzéseken pályára lépett a Magyar Újságíró Válogatott, a zenészekből és színészekből, énekesekből álló Magyar Művészválogatott, az olimpikonokat csatasorba állító Sportimádó Sportolók és az UniCredit csapata.

Marcel Desailly kezdőrúgasa, Kép: sajtóanyag
Marcel Desailly kezdőrúgasa, Kép: sajtóanyag

A hangulat felforrósításában óriási szerepe volt a kezdőrúgást végző Marcel Desailly, világ-, és Európa bajnok, kétszeres Champions League győztesnek. Kassai Viktor játékvezető hozta a szokásos igazságos formáját, és mint mindig, ezúttal is igazi szaktekintélyként vezetett mérkőzést.

Világbajnok kajakosból focitorna gólkirály

A tornán 3-3 elleni taktikai játékban minden csapat megmérkőzött egymással, a gólzáporban összesen 132 gól született. A jelképes gólkirályi cím azonban mégis egy másik sportágban jeleskedő sportemberé lehetett, a Sportimádó Sportolók csapatából Molnár Péter, világbajnok kajakozó 9 gólt varrt be az ellenfelek kapujába, ebből hetet ugyanazon a mérkőzésen.

A torna összdíjazása az UniCredit jóvoltából 1.000.000 Ft volt, melyet a csapatok egy-egy általuk kiválasztott alapítvány megsegítésére ajánlottak fel.

A nyertes UniCredit csapat a Mosoly Alapítványt támogatta 400.000 forinttal, míg a Magyar Művészválogatott által választott Őrzők Alapítvány, a Magyar Újságíró Válogatott által kiválasztott Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány és a Sportimádó Sportolók által választott Csodalámpa Alapítvány  200-200.000 forinttal többet költhet a gyermekek egészsége érdekében.

Detektívek holdfényben
Végéhez közeledik az új őszi interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban. Az Éjszakai nyomozás kiállítás és detektívjáték az őszi szünet utolsó napjával, november 6-ával zárja kapuit. A Mezőgazdasági Múzeumban nyílt, látványos kiállítás és detektívjáték részvevői egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol egy kalandos, éjszakai nyomozás részeseként egy rejtélyes bajkeverő nyomába eredhetnek.

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!