Facebook hozzászólás
723

MÉG KÉT HÉTIG LEHET JELENTKEZNI

„Ez az új pénzügyi verseny magabiztosabbá teheti a fiatalokat”

Szeptember 30-án éjfélig jelentkezhetnek szakképzésben tanuló diákok a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre. Eddig már közel félezren regisztráltak, négy fős csapatokban a megmérettetésre, amely három fordulóból áll és nemcsak a győztesek részesülnek értékes díjakban. A szervezők és a rendezést biztosító támogatók nem elitversenyt szeretnének. A verseny fővédnöke Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

A Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával az idén először rendez Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! címen diákversenyt technikumok és szakképző iskolák tanulói számára 2020. október 1. és november 4. között. A kezdeményezés elsődleges és legfontosabb célja, hogy a lehető legtöbb fiatallal megismertessék azokat az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a későbbiek során.

Patai Mihály, Jelasity Radován és Sinkáné Dr. Csendes Ágnes a verseny sajtótájékoztatóján. Fotó: Bánkuti András
Patai Mihály, Jelasity Radován és Sinkáné Dr. Csendes Ágnes a verseny sajtótájékoztatóján. Fotó: Bánkuti András

„A kifejezetten edukációs szempontból összeállított feladatokra való felkészüléssel és azok megoldásával a diákok gyakorlati tudásra tennének szert, játékos módon. Azokat a diákokat is szeretnénk megszólítani, akik kevésbé jó háttérrel rendelkeznek. Abban is bízunk, hogy így a családok életébe is ’becsempészhetünk’ olyan pénzügyi alapismereteket, amelyek egyébként jellemzően nem szerepelnek napirenden” – mutatott rá Ács Zsuzsa, a Privátbankár.hu Kft. ügyvezetője a versenyt többek között támogató Nobu Étteremben
megtartott sajtótájékoztatón.

Mikor lesz a verseny?
A verseny – mely szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök – három fordulós. Ebből az első kettőt online rendezik meg, az országos döntőn pedig, amennyiben azt a koronavírus-járványhelyzet lehetővé teszi, személyesen vehetnek részt a megyei forduló győztesei Budapesten. Ellenkező esetben a döntőre is online kerül sor.

  • Az első online forduló időpontja: 2020. október 1.
  • A második online forduló időpontja (megyei versenyek): 2020. október 8. – október 20.
  • A harmadik, budapesti forduló (az országos döntő) időpontja: 2020. november 4.

Hogyan kell jelentkezni?
A tanulók négyfős csapatokban vehetnek részt, korhatár nélkül, amennyiben 2020. szeptember 30-án éjfélig kitöltik a www.diakforum.hu oldalon található jelentkezési lapot. A versennyel kapcsolatos további információk és a versenyszabályzat is itt található. A szervezők a teszt versenyfeladatokat hamarosan elérhetővé teszik ezen az oldalon, ahol a diákok, illetve bárki más már most tesztelheti a tudását.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!