Facebook hozzászólás
984

SERCEGÉS ÉS ERDŐZÚGÁS

Fakanállal Széchenyi nyomában

Új gasztronómiai kalandokról szóló könyv jelent meg karácsonyra a hazai
szakácskönyvpiacon. Segal Viktor és Vida József a magyarországi rengetegekben írt szakácskönyve, a Sercegés és erdőzúgás, Széchenyi Zsigmond nyomában járva fedezi fel a hazai természetet, a pompás vadászterületeket, az erdei ételeket és alapanyagokat.

Olyan ételremekműveket készíthetünk majd el velük együtt, mint a kapros vaddisznóragu leves, az erdei gombapörkölt lestyános túrós galuskával, a pirított fürj mangalica szalonnával és köleskásával, a szélesmetélt szarvasgombás vadnyúlraguval, a fehérboros tokány csomboros túrógombóccal vagy éppen a bicskei almás pite, a cigánymeggyes kemencés bukta, vagy az aranygaluskatorta könnyed vanília mártással.

A most megjelent könyvből megtudhatjuk milyen Magyarország erdeinek élővilága, mi Széchenyi Zsigmond és felesége, a ma 94 éves Hertelendy Margit kedvenc vadétele, illetve, hogy mit gondolt a gróf az ünnepekről, a természetről és a családról.

Könyvborító, Segal, Kép: pannon
Kép: pannon

A legtöbben nagyon ritkán főznek, sütnek otthon a saját konyhájukban vadételeket, kevésbé gyakorlottak benne, éppen ezért tartanak is tőle, hogy elronthatják. Pedig valójában nem nehezebb ezeket elkészíteni, mint más húsételeket.

A két szakács igazi kreativitással állt a vadételekhez és Széchenyi Zsigmond nyomában járva számos – igen egyszerűen elkészíthető – remekművet alkotott. Bizonyítják azt is, hogyha valaki csak kiegészítőként használja az erdők-mezők természetes alapanyagait, már akkor is az izgalmas ízvilág igazi magaslatait tapasztalja meg.

„Az embernek csak egy élete van…”

Bánó András, Bálint György könyve, Kép: Lettner Krisztina
Kép: Lettner Krisztina

Megjelent Bálint György különleges életrajzi kötete. Bánó András közreműködésével született meg az ország Bálint gazdájának egyedülálló életrajzi könyve, melyben száz évének bölcsességével mesél családról, hazaszeretetről, a munka öröméről, mi pedig végre bepillantást nyerhetünk élettörténetének eddig számos, el nem mondott fejezetébe. Bemutató a Pozsonyi Pikniken!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!