Facebook hozzászólás
453

VISSZAÉPÍTÉS

Fontos részletek derültek ki a 13. havi nyugdíjról

Egy hete tudjuk, hogy a magyar kormány a 13. havi nyugdíj visszaépítését tervezi. Az intézkedéssel kapcsolatban akadtak megválaszolatlan kérdések, melyeket lapcsoportunk tagjának felvetésére tisztázott a miniszter.

Csütörtökön ismét Kormányinfót tartott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A számos bejelentés mellett újságírói kérdésekre is válaszoltak a jelenlevők, ennek köszönhetően fontos részletek tisztázódtak a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban.

Még sem az a 13. nyugdíj, aminek látszik? Fotó: Pixabay
Még sem az a 13. nyugdíj, aminek látszik? Fotó: Pixabay

 

A miniszterelnök még múlt hét hétfőn jelentette be, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések egyike lesz a 13. havi nyugdíj visszaépítése, mely 2021 februárjától kezdődik meg és négy részletben minden év februárjában egy heti plusz juttatást kapnak a nyugdíjasok. Azóta nem volt teljesen egyértelmű, hogy is kell elképzelni a visszaépülést, az vajon tényleg annak tekinthető-e, nem inkább csak egy „53. heti nyugdíjnak”.

Laptársunk, az mfor.hu érdeklődésére Gulyás Gergely miniszter pontosította a visszaépítés folyamatát és tisztázta a helyzetet. Mint mondta:

„2021. februárjában először a 13. havi nyugdíj egynegyed részét kapják meg az érintettek, majd a következő évben annak a felét, utána a háromnegyedét, végül 2024-ben a teljes 13. havi nyugdíjat. „

A miniszter hozzátette még: azzal, hogy válsághelyzetben adják vissza a 13. havi nyugdíjat, az idősek iránti megbecsülést szeretnék ilyen formában is kifejezni.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!