Facebook hozzászólás
548

KÖZELEDIK A 92. AMERIKAI FILMGÁLA

Idén nincs magyar Oscar-jelölt

2020-ban sajnos nem került be magyar film az Oscar-díjas esélyesek közé, de ezen kívül is van egy-két meglepő döntés.

Már egy hónap sincs hátra, s február 9-én ismét tapadhatunk a televízió képernyője elé, hogy drukkolhassunk kedvenc filmjeinknek, vagy egyes szereplőknek! A hu.ign.com összegyűjtötte a legmeghökkentőbb döntéseket.

Nincs magyar jelölt

Nagy sajnálatunkra idén nem tudunk magyar filmnek szorítani. Hiába került fel az úgynevezett rövidlistára Tóth Barnabás: Akik maradtak című játékfilmje, a megható történelmi dráma nem jutott be a végső jelöltek közé, pedig sok szakértő jósolta befutónak A legjobb idegen nyelvű film kategóriában, ahol a magyar filmek is indulni szoktak, egyébként több érdekesség is történt: egyrészt idén átnevezték legjobb nemzetközi filmre, másrészt bekerült egy dokumentumfilm is, a Honeyland.

Legtöbb jelölés

A Warner/DC producerei valószínűleg még a legmerészebb álmaikban sem hitték, hogy a Joker nemcsak a bevételével fog rekordot dönteni, hanem az Oscar-jelöléseivel is: 11 kategóriában versenyez, ilyen számokat pedig még egyetlen képregényfilmnek sem sikerült hoznia. Sőt, az idei összes versenyző közül ez a film kapta a legtöbb jelölést.

anderas első Oscar-jelölésee Fotó: depositphotos.com
Vajon sikerül-e Antonio Banderasnak nyernie? Kép: depositphoto.com

Végre jelölték Banderast

Antonio Banderas megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó jelölést Pedro Almodóvar erősen életrajzi ihletésű Fájdalom és dicsőségéért. A „veterán” színésznek ez az első Oscar-jelölése és meg is érdemelné az aranyszobrot a fantasztikus alakításáért, bár szinte esélytelen, hogy bárki is elhappolja a díjat Joaquin Phoenix elől.

Mellőzöttek névsora

A színészi kategóriák leleplezése sem maradt csalódás nélkül. Idén a három legnagyobb mellőzöttnek Jennifer Lopez, Taron Egerton és Eddie Murphy tekinthető. Lopez A Wall Street pillangóiban nyújtott alakításáért volt esélyes, mégsem jutott be a legjobb mellékszereplők közé, ellenben Kathy Bates-szel (Richard Jewell balladája), akivel viszont kevesen számoltak. Tavaly Rami Malek még meg is nyerte az Oscar-díjat Freddie Mercury eljátszásáért a Bohém rapszódiában, de Taron Egerton csak a Golden Globe-díjig vitte – pedig ő még ténylegesen énekelt is az Elton Johnról szóló Rocketmanben. Bár A nevem Dolemite filmként nem erős versenyző, Eddie Murphy remek alakítással tért vissza, és megérdemelte volna érte a jelölést.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!