Facebook hozzászólás
169

Ismét Művészetek Völgye Kapolcson

Egy, az Eger patak felett átívelő, új fahíd ünnepélyes átadásával július 27-én Kapolcson megnyitotta kapuit a Művészetek völgye; az ország egyik legnagyobb multikulturális fesztiválja augusztus 5-ig várja a vendégeket.

Márta István fesztiváligazgató közlése szerint a rendezvénysorozat tíz napja alatt Kapolcson, Monostorapátiban, Öcsön, Taliándörögdön és Vigántpetenden összesen 40 helyszínen több mint 2500 művész szórakoztatja majd a közönséget.

Az érdeklődők mintegy 70 kiállítás, 14 színházi produkció, 60 komolyzenei koncert, valamint dzsessz-estek, gyermekprogramok, játszóházak, táncházak, báb- és utcaszínházi előadások közül válogathatnak. Vigántpetenden 80 alkotó portékáiból kézműves és iparművészeti vásárt rendeznek, Kapolcs pedig harmadik alkalommal ad otthont az országos fazekas, keramikus találkozónak és vásárnak. A tervek szerint a fesztivál fellépői között lesz például Kincses Veronika, Gregor József, Kertesi Ingrid, Cseh Tamás, Hobo, Másik János, Sebő Ferenc, Horgas Eszter, és Tony Lakatos. A Merlin Színház Egressy Zoltán: Sóska sült krumplival című előadását mutatja be, technikai okok miatt azonban elmarad Moliere: a Mizantrop című – előre meghirdetett darabja –, amit az Új Színház vitt volna színre.

Reggeli meséléseket és humoros, népi divatbemutatót tart majd Szőke András filmrendező, jelentkezik Kemény Henrik bábszínháza, és előadás hangzik el többek között a taoista öngyógyításról is. Vendégként – az idén először – Szolnok is részt vesz a Művészetek Völgye programsorozatban.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!