Facebook hozzászólás
1 722

FESZTIVÁL - VARÁZSLATOS GYŐZTESEK

Lángba borul a fővárosi manézs!

Nemzetközileg elismert artistaművészeket, kirobbanó sikerű produkciókat láthat a nagyérdemű a világhírű Rippel Brothers rendezésében március 15-éig a Fővárosi Nagycirkuszban!

Borús az ég, latyakos a föld, de művészek nem hagyják magukat elkedvetlenedni! A Varázslatos Fényhajlító és a színeket megtestesítő tánckar újra színesre festi a világot úgy, ahogy arra csak az igazi cirkusz képes! A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál lenyűgöző versenyprodukcióiból összeállított tavaszi műsor a felszabadult vidámságról szól!

Anastasiya Donchanka, Anastasiya PutsiataAnastasiya Donchanka, Anastasiya Putsiata, Kép: Fővárosi Nagycirkusz
Anastasiya Donchanka, Anastasiya Putsiata, Kép: Fővárosi Nagycirkusz

Anastasiya Donchanka, Anastasiya Putsiata

 LENGŐ TRAPÉZ Fehéroroszországból

A két hölgy tavaly kiemelkedő sikereket ért el a Dax-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a Minszki Nemzetközi Cirkuszfesztiválon és a Kijevi Ifjúsági Cirkuszfesztiválon, ahol a 18 és 25 évesek kategóriájában Arany-díjat nyertek. Az ifjú artistaművészek nehéz trükkökkel fűszerezett, páros trapéz száma által életre kel a cirkuszművészet csodája, a levegőben szárnyalás kecses művészete.

Semion Krachinov, Kép: Fővárosi Nagycirkusz

Semion Krachinov

ZSONGLŐR Oroszországból

A fiatal artista a moszkvai, a párizsi és a massy-i cirkuszfesztivál után nálunk mutatja be kiemelkedő zsonglőrtudományát. Az orosz artistaművész kezei és lábai között szédületes sebességgel, ötletes trükkökkel száguldanak a labdák és buzogányok. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Bronz-díjas artistaművésze.

Roberto Vargas Junior, Kép: Fővárosi Nagycirkusz

Roberto Vargas Junior

ROLLA BOLLA Magyarországról

A 17 éves Roberto Vargas Junior anyai ágról az Ádám, apai ágról a Vargas artista dinasztiák nyolcadik generációs tagja. A szüleitől és Nagy Lajos “Nereus” Jászai Mari-díjas artistaművésztől tanulta az artista szakmát. Zsonglőrözött és rolla bollán gyakorolt, majd három éven át professzionális keretek között focizott, de végül a szíve visszahúzta a cirkusz világába.

Ifj. Richter József és Merrylu, Kép: Fővárosi Nagycirkusz

Ifj. Richter József és Merrylu

BALETT A LOVON  Magyarországról

Mindketten nagy múltú cirkuszi dinasztiákból származnak. A 2014-ben megrendezett Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon egymás riválisai voltak, ahol végül mindketten Arany-díjat kaptak. Ezután ifj. Richter József a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójaként leszerződtette Merrylut utazócirkuszához, majd 2016-ban Bálint napon összeházasodtak. A tavaszi fesztiválon az egyik közös számukat, a Pas de deux-t mutatják be, ami a Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon már Arany Bohóc-díjat nyert. Ifj. Richter József két vágtázó lovon áll, miközben a feleségét különböző pózokban tartja a nyakában és a vállában. A szám végén Merrylu férje fején áll, aki nem kapaszkodik a lovak kantárjába, csak az egyensúlyérzékére számíthat. A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany-díjjal és a magyar cirkuszigazgatók Arany-díjával tüntették ki őket.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!