Facebook hozzászólás
636

First dogs

Megérkeztek az elnöki kutyák a Fehér Házba

Négy év után újra vannak házi kedvencek az elnöki rezidencián. Egyikőjük egy mentett kutyus.

Immáron teljes a létszám a Fehér Házban, miután a Biden család két németjuhásza, Champ és Major is hivatalosan beköltözött a rezidenciára.

Otthonukban Fotó: Pinterest
Otthonukban Fotó: Pinterest

A first lady, Jill Biden sajtótitkára a CNN-hez eljuttatott hétfői közleményében az írta, hogy az amerikai elnök és családja előbb berendezkedtek a washingtoni rezidencián, és csak utána hozták el a kutyákat Delaware-ből.

A két németjuhász beköltöztetésével Bidenék visszatérnek ahhoz a régi hagyományhoz, hogy az amerikai elnök és családja házi kedvenceiket is magukkal viszik a Fehér Házba. Trumpék ugyanis ebben is megtörték a tradíciókat: 120 éve nem fordult elő, hogy ne lakott volna háziállat a Pennsylvania Avenue 1600-as szám alatt.

Champ még 2008-ban, Barack Obama elnökké – és Joe Biden alelnökké – választását követően került a családhoz és Biden egyik unokája adta neki a Champ nevet.

Mindketten fiatalabbak voltak Fotó: Pinterest
Mindketten fiatalabbak voltak     Fotó: Pinterest

Major a washingtoni elnöki hivatal és rezidencia első olyan kutyája, akit menhelyről fogadtak örökbe. A németjuhásznak nehéz kölyökkora volt: öt testvérével együtt mérgezés miatt szorult kezelésre, majd egy állatmenhelyre került Biden szülővárosában, a Delaware állambeli Wilmingtonban.  Biden és felesége 2018-ban fogadták örökbe az ebet.

 Major nem akármilyen gazdira lelt Fotó: Pinterest
Major nem akármilyen gazdira lelt Fotó: Pinterest

Majorre egyébként az elnök lánya, Ashley figyelt fel egy hirdetésben. A család először csak ideiglenes gazdiként vitte haza a kutyust a menhelyről, de annyira megszerették, hogy maguknál tartották.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!