Facebook hozzászólás
312

Mobillal jelenthetjük a hentest vagy a boltost

Decembertől elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal új mobil alkalmazása a NÉBIH Navigátor, amellyel a fogyasztók hatékonyan segíthetik az élelmiszer-biztonsági problémák felderítését.

Mostantól a fogyasztók könnyen és azonnal jelezhetik az általuk felfedezett élelmiszer-biztonsági szabálytalanságokat a hatóságnak a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) új alkalmazásának köszönhetően.

Jelezheijük a helyszínt és az okokat – Kép: Pixabay

Az egyelőre androidos okostelefonokon elérhető NÉBIH NAVIGÁTOR nevű applikációval a vásárlók pontosan jelezhetik a vásárlás helyszínét és a probléma okait, amelyet a NÉBIH szakemberei kivizsgálnak. Az alkalmazáson keresztül jelenteni lehet például lejárt minőségű vagy jelöletlen élelmiszert, eladáshelyi higiéniai problémát, helytelen tárolást vagy bármilyen szokatlan vagy gyanús körülményt.

Az applikáción keresztül a telefonos híváson kívül hang alapú, e-mailes vagy fényképes bejelentési módok közül lehet választani. Az applikáció a bejelentési lehetőség mellett számos más, hasznos információval is szolgál, például automatikus küld élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos híreket, riasztásokat.

A NÉBIH az alkalmazás megjelenése kapcsán arra ösztönöz mindenkit, hogy segítse a szabálytalanságok felderítését annak érdekében, hogy a mindennapi élelmiszerek megfelelő minőségben legyenek elérhetők a fogyasztók számára. A konkrét problémák pontos bejelentése lehetőséget ad arra, hogy a vizsgálatot gyorsan és célzottan, az adott helyszínen elvégezzék. Azok számára, akik a mobil applikáció helyett szívesebben élnének a bejelentés lehetőségével telefonon keresztül, a NÉBIH zöld száma továbbra is rendelkezésre áll: 06-80-263-244. A NÉBIH Navigátor letölthető ezen a linken.

Néhány tipp, hogy ne legyen baci a gyerek ételes dobozában!
Mivel a gyerekek immunrendszere még fejlődésben van, nagy a kockázata annak, hogy valamilyen élelmiszer eredetű megbetegedés éri őket. Íme néhány jó tanács, hogy e téren biztonságban tudhasd a csemetédet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!