Facebook hozzászólás
614

A SZÁLLODÁK VÍRUSTALANÍTVA!

Nem kell a fertőzéstől tartanunk a hotelekben

Bár szép időt jósolnak az október 23-i hosszú hétvégére, sokan vannak, akik mégsem mernek elmenni egy wellness-szállóba, mert félnek a vírustól. Mindenkit megnyugtatunk: komoly előírások mentén vigyáznak ránk a szálláshelyeken.

Közösségi terek 

Az természetes, hogy a maszkhasználat minden alkalmazott számára kötelező, a vendégek felé pedig akkor elvárás, ha közösségi tereket használnak: lobbi, edzőterem, spa, stb.

Az étkeztetést a legtöbb helyen csúsztatva oldják meg, vagyis a vendégeknek jelezniük kell, mely idősávban kívánnak reggelizni, ebédelni, vacsorázni – és elvileg csak ebben az intervallumban fogadja őket az étterem.

Azt is meg kell fontolnunk, mikor szeretnénk szaunázni, gőzbe menni, úszni, mert a wellness-részlegekben létszámstop van, ami nem is meglepő, hiszen a vírus imádja a párás levegőt, és remekül tudna átvándorolni egyik emberből a másikba, ha éppen nyolcan-tízen ülnének egy szaunaszeánszon.

Legjobb, ha saját medencénk van Fotó: Pinterest
Legjobb, ha saját medencénk van Fotó: Pinterest

 

A liftek esetében: egyszerre csak egy család utazhat, és a következő előtt fertőtleníteni kell. Ezt pillanatnyilag nem látjuk át, hogy lehet megoldani, ha egy család kiszáll az ötödiken és a hívógombbal fél perc múlva a hetediken lehet a felvonó. Valójában erre  senki sem tudott adekvát választ adni…
Felmerült annak lehetősége, hogy egy alkalmazott folyamatosan a felvonóban tartózkodik és a fertőtlenítés idejére megállítja a liftet, de eddig erre az általunk megkérdezett helyeken nem volt precedens.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!