Facebook hozzászólás
313

Nyaralni ment a Katona

Ujlaki Dénes kapta idén a Máthé Erzsi-díjat a Katona József Színház évadzáró társulati ülésén. A legjobb, harminc mondatnál kevesebb szöveggel járó alakításért megítélt PUKK-díjat Elek Ferenc kapta, a Háztűznézőben nyújtott játékáért. Az évadban legtöbbször, 200-szor Kocsis Gergely lépett színpadra, őt 197-197 előadással Szirtes Ági és Elek Ferenc követte.

Ősztől két új taggal bővül a társulat: Bányai Kelemen Barna, aki korábban a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, majd a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagja volt, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Fullajtár Andrea és Zsámbéki Gábor osztályában idén végzett Vizi Dávid csatlakozik a Katonához.

Katona Józsev Színház, társulat, Kép: Domolky Dániel
Katona Józsev Színház, társulat, Kép: Domolky Dániel

Színházpedagógiai programjuk, a Behívó a következő évadban részben átalakul. Az iskoláknak, gyerekeknek és felnőtteknek kínált programok mellett új, projekt alapú munkákat is indítanak, melyek több generáció részvételével kapcsolódnak a színház új bemutatóihoz. Eltáv nevű felzárkóztatási programjuk pedig jövőre már a harmadik évét kezdi meg. Szúcs-Bányatelep mellett ősztől egy másik Heves megyei szegregátumban is folytatják a munkát, hogy a fővárosi fiatalok, felnőttek és az ott élő romák közösen élhessék át a színház társadalomformáló erejét.

Moszkvai hattyúk Pesten
Még el sem kezdődött a nyár, máris itt egy remek téli program! Budapestre látogat a Moszkvai Balett! 2018. december 3-án a táncosok a Hattyúk tava előadással kápráztatják el az Erkel Színház közönségét. Csajkovszkij világhírű darabját Marius Petipa, Lev Ivanov és Anatoly Emelianov rendezte. A jegy akár egy karácsonyi ajándék is lehet!

A Katona József Színház a 2018/19-es évad első bemutatóit decemberben tartja. A több író művéből összeállított Johanna című előadást Hegymegi Máté rendezi a Kamrában, ezzel párhuzamosan Szuhovo Kobilin, 19. századi orosz író Az ügy című művét Ascher Tamás viszi színre a nagyszínpadon. Ugyanebben a hónapban debütál Heinrich von Kleist Pentheszileia című darabja, melyet Tarnóczi Jakab, egyetemi hallgató állít színpadra a Sufniban. 2019 márciusában Csehov Platonovjának bemutatóját tartják Székely Kriszta rendezésében a Kamrában, míg Máté Gábor Rozsdatemető 2.0 címen, Fejes Endre regényének Tasnádi István által írt új adaptációját rendezi a nagyszínpadon. A következő évad két utolsó premierjét májusban tartják: a Kamrában Tar Sándor Szürke galamb című művét Gothár Péter rendezésében láthatják a nézők, Federico Garcia Lorca Öt év múlva című darabját pedig Zsámbéki Gábor viszi színre a nagyszínpadon.

Forog a Spirál
Megkezdődött Felméri Cecília első nagyjátékfilmje, a Spirál forgatása. A sződligeti horgásztó szolgál majd a négy évszakon átívelő film helyszínéül, melynek főszereplői az Oscar-jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről Európai Filmdíjas főszereplőnője, Borbély Alexandra!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!