Facebook hozzászólás

FELTÁMADUNK!

Összekapaszkodva ünneplünk

Már több mint egymilliárd euró gyűlt össze a párizsi Notre Dame felújítására! Szakértők szerint azonban ennek a tízszeresére lesz szükség! Az adományozás még javában folyik, és már biztos, hogy a világ megmenti a keresztény kultúra egyik legismertebb műemlékét!

Megható volt látni, és hallani, ahogy a franciák összekapaszkodva imádkoztak, és énekeltek, miközben nézték, amint a világ egyik legismertebb temploma szinte az enyészetté válik. Megható, mert aki még soha nem járt Párizsban, de egyszer is kezébe vett egy Victor Hugo könyvet, vagy egyszer is gyönyörködött Matisse képeiben, tudja, vagy legalább sejti, milyen tragédia érte nemcsak a franciákat, minket is, az emberiséget!

Notre Dame, Kép: pixabay
Notre Dame, Kép: pixabay

Néhány óra alatt ismét ráébredtünk: egy óvatlan pillanat, és törékeny világunk bármikor összeomolhat! De még valami más is kiderült! A példátlan segíteni akarásba vett hitt óriási ereje felülmúlhatatlan!

Az emberek valami hihetetlen gyorsasággal kezdtek az újjáépítésen dolgozni az egész világon! Azonnal megkezdődtek az adományozások! Filmsztárok, a divatszakma nagyjai, turisztikai honlapok, apró közösségek fogtak össze – vallásuktól függetlenül! A pénzen túl ingyen repülőjegyet ad az újjáépítésben résztvevőknek az Air France-KLM. 1300, százéves tölgyet ajánlott fel az újjáépítéshez a Groupama.

Jómagam– több, önzetlen magyar város mellett – a szegediek előtt hajtok fejet először! Tízezer eurót küldtek a rekonstrukcióra. Az 1879-es nagy árvíz után Franciaország az elsők között küldött segítséget az újjáépítéshez a városnak! Tiszteletből Szeged ma is viseli körútjának egy szakasza a Párizsi nevet. Most a szegediek léptek, és azonnal!…

Nos, nekem ez jelenti az életet. Az én lelkemben ez jelenti az igazi feltámadást!

Kedves Olvasóim! Kellemes húsvéti ünnepeket!

A Görög csodálatos feltámadása

Baticz Barnabás grafikusművész tervei alapján készült el az idei húsvétot köszöntő forgalmi bélyeg. Az értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyegen és a hozzátartozó alkalmi borítékon El Greco: Feltámadás c. festménye látható.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Itt a top 5 legnépszerűbb játék

Jellemzően 2-4 ezer forintot költenek játékra gyereknapon a magyar szülők. Legtöbben szabadtéri- vagy kreatív-, fejlesztőjátékot, illetve sporteszközöket vásárolnak - derült ki az…
1 / 137

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!