Facebook hozzászólás

Rajzolj, nyerj és repülj Japánba!

Idén tizedik alkalommal hirdette meg a Nemzetközi Manga Díjat a Japán Külügyminisztérium, hogy elismerésben részesíthesse azokat, akik hozzájárulnak a manga nemzetközi népszerűsítéséhez, valamint az általa elérhető kulturális kapcsolatteremtéshez. A legjobbak találkozhatnak japán mangaalkotókkal, továbbá bejárhatják az animekultúra fellegvárának tartott Akihabara városrészt is.

Ha valaki évek óta foglalkozik mangák készítésével, és minden álma, hogy eljusson Japánba – például Tokió ikonikus Akihabara városrészébe – sőt, találkozzon japán mangaalkotókkal és kiadókkal, annak itt az ideje összegyűjteni legjobb műveit. Ismét meghirdette ugyanis Nemzetközi Manga Díját a Japán Külügyminisztérium, ahol a négy legjobbnak bizonyuló szerzőt meghívják Japánba.

Akihabara városképe, Kép: Japanspecialista
Akihabara, Kép: Japanspecialista

A 10. Nemzetközi Manga Díjra nevezhet bárki, aki az elmúlt három évben Japánon kívül készített mangát – függetlenül attól, hogy az megjelent-e már valahol.

Tudtad?
Tóth-Vásárhelyi Réka, magyar kokeshiművész nyerte a japán gazdasági, kereskedelmi és iparügyi miniszter díját. A Shiroishiben rendezett 58. Japán Országos Kokeshi Versenyen az „Öltöztetős kokeshi-szekrénnyel” vitte el a pálmát a magyar művész!

A korábbi évek győztesei között találunk tájföldi és francia alkotót is, így mindenkinek érdemes neveznie, akinek fiókjában lapul egy-egy mangamestermű – osztotta meg a részleteket Simon Karolina, a Japánspecialista utazási iroda kiutaztatási vezetője, aki Tokió animefellegvárának számító Akihabara városrészéről is beszélt kicsit: – Akihabara Tokió egyik legnépszerűbb és legforgalmasabb része, amelyet az utóbbi évtizedekben mindenki csak elektronikai központként, vagy animenegyedként emleget. A tengernyi anime-, képregény- és videójátékbolt mellett itt találjuk például a híres Maid Cafékat – ahol szobalánynak öltözött kedves felszolgálók beszélgetnek, fotózkodnak sőt, akár játszanak is velünk -, és a Tokyo Anime Centert is, ahol az életnagyságú anime szobrok mellett kiállítások és előadások egész sora várja a látogatókat. –

A nevezéseket június 17-ig lehet eljuttatni az adott ország Japán külképviseletére (nagykövetség/konzulátus), illetve a 10. Nemzetközi Manga Díj postafiókjába. A zsűri egy Arany és három Ezüst Díjat oszt ki, a díjátadó pedig várhatóan 2017 februárjában lesz.

A nevezés feltételei megtalálhatók a Nemzetközi Manga Díj honlapján: http://www.manga-award.jp/index.php?lng=e

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!