Facebook hozzászólás
1 080

COOK BIRDS

Sárközi Ákos & Évi az alultáplált gyerekeknek gyűjt

Sárkozi Ákos meglehetősen egyedi szettben érkezett a Konyhafőnök döntőjére. Pólóját ugyanis felesége, Évi festményének lenyomata díszítette, ami a három zsürort ábrázolta – ’angry birds’ stílusban. Ennek eredetijét, vagyis a képet magát bocsájtották most árverésre, melynek bevételét az UNICEF kapja.

Évi festménye Ákos pólóján Fotó: Rtl
Évi festménye Ákos pólóján Fotó: Rtl

Nagyon fontos ügyért fogott össze a Konyhafőnök produkció, Sárközi Évi, valamint az UNICEF Magyarország.
A zsűri tagjai, Sárközi Ákos, Fördős Zé – aki egyébként az UNICEF Bajnoka -, Rácz Jenő és Sárközi Ákos felesége, Évi közösen állnak ki gyermekekért.
A sztárséf azzal lepte meg zsűritársait, hogy egy róluk készült  festmény lenyomatát viselte a döntőben. Évi kedvesen karikírozta a zsürorokat, sértődés nem volt belőle. Most pedig ez a festmény kerül árverésre, éhező gyerekek javára.

 

14 millió éhező gyerek

Ákos és Évi a gyerekekért Fotó: Rtl
Ákos és Évi a gyerekekért Fotó: Rtl

A műsor döntnökei pontosan tudják, hogy nagyon sok ember számára álom csupán, hogy megfelelő táplálékhoz jusson és a hiányban szenvedők között döbbenetesen sok a gyerek. 2020-ban világszerte 144 millió 5 éven aluli gyermeket érint a növekedés leállása, 47 millió 5 éven aluli gyermek szenved sorvadástól, közülük 14 millió súlyosan alultáplált. Tartani lehet tőle, hogy a koronavírus válság tovább növeli azon gyerekek számát, akik nem jutnak hozzá a fejlődésükhöz szükséges alapvető tápanyagokhoz és így már életük első éveiben megbetegednek, vagy sorsukat megpecsételi a sorvadás. Az alultápláltság a XXI. században is bőségesen követel gyerekáldozatokat.

Licitálj te is! 

A Konyhafőnök sztárjai a maguk módján próbálnak meg segíteni a legvédtelenebbeknek és az UNICEF Magyarországgal karöltve gyűjtést szerveznek. Sárközi Évi festőművész a Konyhafőnök pénteki fináléjában látott festményét örömmel ajánlja fel annak – jelképes 1000 forint ellenében -, aki a gyűjtést a kampány során a legnagyobb összeggel támogatja.

 

Cook birds Fotó: Rtl
Cook birds Fotó: Rtl

 

Segítsd a gyűjtésüket! Csatlakozz te is az adományozókhoz, támogasd közös célunkat és legyél te, aki a végén a falra akaszthatja Évi festményét!

Licitálni itt lehet, 2020.október 4-ig.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!