Facebook hozzászólás

Udvariasságot követelnek meg a közhivatalokban

Udvariassági szemináriumokon való részvételre kötelezte a Krím valamennyi állami alkalmazottját Szerhij Akszjonov, az Oroszország által Ukrajnától elcsatolt félsziget „miniszterelnöke”. A krími vezetés azután hozta ezt a döntést, hogy a félsziget lakói közül sokan tettek panaszt a miniszterelnöki hivatal forró drótján a közalkalmazottak udvariatlan viselkedésére.

Az előírás az, hogy ne olyan arccal végzik a munkájukat, mintha szívességet tennének – Kép: wikipedia

„Mindenkinek meg kell tanulnia, hogyan viselkedjen az állampolgárokkal. Némely alkalmazottak a postahivatalokban, a kórházakban olyan arccal végzik a munkájukat, mintha szívességet tennének” – jegyezte meg a kormány ülésén a „miniszterelnök”. A legtöbb panasz ugyanis a postai és az egészségügyi dolgozókra érkezett.

Akszjonov július 31-én rendeletben hagyta jóvá az állami alkalmazottak etikai kódexét. A dokumentum egyebek között előírja a közalkalmazottaknak, hogy kellő tisztelettel beszéljenek ügyfeleikkel, ugyanilyen hangnemben válaszoljanak az írásos beadványokra. Előírták az állami tisztségviselőknek azt is, hogy udvariasan bánjanak a sajtó munkatársaival.

Udvariasságból egyébként korábban már „példát” mutattak a Krímben a félszigetet megszálló, jelzés nélküli egyenruhájuk miatt „zöld emberkéknek” is nevezett orosz katonák. Az ukrán és a nemzetközi médiát bejárta az a történet, amikor a krími rendőrség egyik képviselője március elején a szimferopoli repülőtér elfoglalásáról nyilatkozva úgy fogalmazott: a repülőtér területére behatoló fegyveres egyenruhások a légikikötőben szolgáló ukrán rendfenntartókat „udvariasan megkérték, hogy távozzanak”. Ettől fogva szlogenné vált az „udvarias emberek” kifejezés a Krím félszigetet megszálló idegen fegyveresekre.

Toszkána most jó modorra tanítja az oroszokat! Videóval!
Elegük lett a Toszkánába látogató morcos orosz turistákból a helyieknek, többek között ellenszenves és modortalan viselkedésük miatt. Úgy gondolták, hogy egy nevelési célzatú reklámfilmmel világosítják fel őket az olasz illemszabályokról.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!