Facebook hozzászólás

Átadták az első Gourmet-díjakat

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látogatók számában is megmutatkozott: idén a fesztivál átlépte a 20 ezer fős álomhatárt, mert mintegy 23.500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztrofesztiválra.

Átadták az első Gourmet-díjakat, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Úgy tetszik, beért végre a Gourmet Fesztivál eddigi missziójának gyümölcse és ma már komoly érdeklődés mutatkozik a minőségi gasztronómia iránt. Bár a „hagyományos” zivatar most sem kerülte el a rendezvényt, mégis szinte megduplázódott az érdeklődők köre. Ez nyilván köszönhető annak is, hogy idén a Gourmet egy nagyot nyitott a határokon túlra is és olyan nagy sztárokat hozott el, mint a világ legjobb séfnője, Ana Roš vagy a lengyel Wojciech Modest Amaro, aki Lengyelország első számú éttermének vezetője. És köszönhető volt a siker a kiváló alapanyag választásnak: az eper és mangalica páros sokaknak felkeltette az érdeklődését és érdemes is volt végigkóstolni a kínálatot, így például az epres, mangalicás mille-feuille-t, mint ahogy beindította a nyálelválasztást a mangalicanyelv savanyított eperrel, vagy a mangalicaburger eper-parmezán öntettel, a mangalicahájas tészta epermousse-szal és sok más eper-mangalica fantázia mellett a mangalicapâté mustárfagylalttal vagy akár desszertként egy fincsi eper charlotte.

A Millenáris, mint helyszín is szinte összenőtt a rendezvénnyel. Glázer Tamás ügyvezető igazgató elmondta, hogy számukra is nagy siker, hogy ilyen, immár nemzetközi szintre is kilépő rendezvénynek adhatnak teret. A minőségi gasztrokultúra nívós népszerűsítése a Millenáris céljaival is összhangban áll, s jövőre is – a Nemzeti Táncszínház átadását és a Millenáris Park teljes revitalizációját követően – szívesen várjuk a Gourmet Fesztivált – mondta az ügyvezető igazgató.

A Gourmet történetében először, hagyományteremtő szándékkal díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így most két kategóriában is adtak át díjakat, sőt, a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából egy különdíj átadására is sor került.

A közönségszavazatok alapján a legjobb ételnek járó díjat kapta a Bánh Mi – (Funky pho), az idei legjobb kiállítónak járó díjat pedig a közönség szerint a Bori Mami Étterem kapta. A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb étel díjat a Kistücsök által készített Tokhal bodzás íróval, eperrel érdemelte ki, s szintén a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb kiállító díjat pedig az Anyukám mondta vihette haza. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával egy Kulináris Innovációs Díjat is átadtak, amelyet szintén a szakmai zsűri értékelése alapján ítéltek oda. Ebben a kategóriában mérlegelték a mangalica és eper alapanyagoknak a kreatív, újszerű megközelítését, a kitelepüléshez kötődő innovatív elemeket illetve fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseket. A díjat a Rosenstein Vendéglő kapta.

A mangalicák elfoglalták a Millenárist
Csütörtökön megnyitotta kapuit a Gourmet Fesztivál, az ország legrangosabb gasztronómiai fesztiválja. A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedő italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén első alkalommal a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 154

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!