Facebook hozzászólás

Füstölt fokhagyma, na meg 7 tipp

Mióta tavaly volt szerencsém megkóstolni egy olyan padlizsánkrémet, ami füstölt fokhagymával készítettek, azóta vágyom egy fej füstölt fokhagymára. Végre ez az óhajom is teljesült, mert Apuék készítettek egy kis füstölőt, ahol a sajtok mellett mást is lehet füstölni. Kaptam is a frissen füstölt fokhagymából 3 fejet. Max most azon töri a fejét, hogy mit készítsen belőle.

Füstölt fokhagyma, Kép: Somogyi Zoltán Max
Füstölt fokhagyma, Kép: Somogyi Zoltán Max

Azt hiszem készíteni fogok egy Aioli-t (fokhagymás mártás), karfiol krémet, és lesz fokhagyma krémleves is. Már most élvezem, hogy a füstös íz átjárja az ételt, és ezzel egy kicsit különlegessé teszi azt. Most aztán törhetem a fejem, mit is lehetne még megfüstölni ezzel a pompás szerkezettel – írja Max. Amíg gondolkodik, mi adunk néhány ötletet! Ti ezt a 7 füstölt receptet szerettétek legjobban! Válogassatok az Otthon főzök kínálatából!

  1. Házilag füstölt kacsamell
  2. Fokhagymás spagetti – rém egyszerűen
  3. Illatos teafüvön füstölt libamell, salátaágyon, narancsos teamártással
  4. Kapros-füstölthalas szendvicskrém Max konyhájából
  5. Ropogós saláta füstölt makrélával, tormás öntettel
  6. Füstölt padlizsán szeletek
  7. Márti lencselevese, hogy sok pénzed legyen!
Tolna gyöngye – Mezőföld konyhája
Mezőföldi halászlé, fácánleves fás galuskával, hátszín tócsnira tálalva pirított gombával, bátai csirkemell, friss salátaágyon, zöldfűszeres joghurttal… Ez csak néhány fogás a bikácsi Zichy Park Hotel étlapjáról. Nemcsak helyben, frissen készült fogásokról van szó, az alapanyagok is a birtokról, vagy a közelben működő kis kézműves műhelyekből származnak. Sebők István vezető konyhafőnök pedig maga kutatott a környéken, hogy a Mezőföld minden ízét megkóstoltathassa a pihenni, üdülni vágyó vendégekkel.
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…

Ne a szíved bánja!

Mi, betegek egyelőre vajmi keveset teszünk azért, hogy csökkenjen az infarktus-halálozás Magyarországon. A javuló…
1 / 1 495

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!