Facebook hozzászólás

Hűha! Így mosogatunk mi?

Mosogatógép. Ez a legnagyobb találmány az űrhajó után – mondtam én, amikor több mint 30 éve az elsők között vettem ilyen gépet Magyarországon. Az olasz, hatszemélyes masina jó 20 évig bírta. Második tesója se mai gyerek, de állja a sarat! Nem tudnék meglenni nélküle! Tepsitől a pohárig csak az marad nálunk a háztartásban, amit bele lehet tenni, a többi elbukik! Higiénikus, takarékos, egészséges! Egy főnyeremény!… Csakhogy nem minden házasszony gondolja így!       

Piszkos edények a mosogatógépben, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Bár törekednek a nők a takarékosságra, még mindig az edények előöblítésében hisznek nálunk. Ez derül ki a Jar hazai kutatásából. Pedig az öblítés – akár kézi, akár gépi mosogatásról van szó – jelentősen megnöveli az elhasznált víz mennyiségét, mellyel extra terhet ró a környezetünkre, és persze a rezsinkre is.

Az ezer hölgy bevonásával készített kutatás egyik legmeglepőbb eredménye, hogy a válaszadók egyharmadának van mosogatógépe, de közülük csupán 3% használ kizárólag mosogatógépet. Tehát, a magyar nők döntő többsége kézzel mosogat vagy a kézi mosogatást egészíti ki a gépi mosogatással.

Az otthoni megtakarítások a konyhában kezdődnek!

Függetlenül attól, hogy kézzel vagy géppel mosogatnak a nők, a válaszadók szerint idő- és pénztakarékossági szempontból a minőség és az ár-érték arány a legfontosabb a mosogatószer kiválasztásánál. A kutatásból kiderült, hogy a kézi mosogatószert használó nők 72%-a nagyon ügyel rá, hogy mennyi mosogatószert és vizet használ. Azok a nők, akik a mosogatógép mellett tették le a voksukat, a kényelmi szemponton kívül szintén az idő- és a víztakarékosságot tartják szem előtt. Ezt mutatja az is, hogy a mosogatógépet használó válaszadók fele gyakran használja a mosogatógép energiahatékony és víztakarékos programját!

Karácsonyi teríték, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A takarékossági szándék ellenére azonban a nők nagy többsége (73%) szükségesnek tartja az edények előáztatását. Az öblítéssel és áztatással többek között időt és vízmennyiséget veszítünk, amit megtakaríthatnánk egy jól megválasztott mosogatószer használatával.

A szakemberek azt javasolják, hogy olyan terméket válasszunk a mosogatógépbe, amelyik áztatás nélkül, már az első alkalomra eltávolítja a rászáradt, zsíros, makacs szennyeződéseket! Mert van ilyen! Időt, energiát, pénzt spórolhatunk, és a rezsi mellett gondoljunk az egészségünkre is! Soha olyan forró vízben nem tudsz mosogatni, mint a masinád! nem is marad meg egy baci se a poharakon, evőeszközökön!

Tippek a takarékossághoz
A konyha az otthonunk lelke, multifunkcionális hely, ahol áramot és vizet használunk és a legtöbb hulladékot termeljük. De lehet ezen változtatni, akár kis lépésekkel is!

Ilyen időben gyakran iszunk otthon frissen csavart grapefruitot. Utána már megy is a pohár a mosogatóba! Egyet elárulhatok, még soha nem kaptunk el semmilyen influenzás jellegű megbetegedést – immár vagy 30 éve!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!