Facebook hozzászólás
1 031

Ma van a Fagylalt Napja

Kedvenc fagyizóink Budapesten és vidéken

Május 8. a fagylalt napja. Néhány éve indították el lelkes cukrászok a kezdeményezést, hogy népszerűsítsék a magyar kézműves fagyit és minden szezon elején bemutassák az új ízeket és kreációkat. Ennek örömére válogattunk a vidéki és a budapesti fagyizók közül, ahol – személyes élményeink alapján, biztosan maradandó hűsítő élményben lesz részetek!

Daminczki Cukrászda Székesfehérvár

A Damniczki Cukrászda 1992 karácsonyán nyitott. Egy kis üzlethelyiségből azóta Székesfehérvár Fő utcájáig jutottak el. Nem véletlen, hiszen fagylaltjaik miatt sokan látogatnak el hozzájuk. Követik a trendeket az ízekben, de sokszor régi receptekhez is visszanyúlnak és korszerűsítik őket. A hagyományos tejszínt, és a friss tejet a környező tehenészetekből szerzik be, a fagylaltjaik 80-90%-ban magyar alapanyagokból készülnek.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Damniczki Cukrászda (@damniczkicukraszda) által megosztott bejegyzés

 

Szent Korona Cukrászda Soltvadkert

A Szent Korona Cukrászda fagylaltjait és süteményeit az egész országban ismerik, sőt az üzemeltető  Szervánszky család és a mögöttük álló csapat külföldön is letette a névjegyét. Az öt évtizede működő vállalkozás több mint 30 féle fagylaltkülönlegességgel várja a vendégeket Soltvadkerten.

 

Kő fagyi? Mindszentkálla és Budapest

A Kő fagyi? – a  Balaton-felvidék közkedvelt fagyizója újra várja a a hideg nyalánkság rajongóit Mindszentkállán.  Kis pop-up fagyis kocsijaikkal járják a Balaton menti településeket is, érdemes figyelni a Kálberry Facebook oldalát, ahol mindig friss információval szolgálnak arról, hogy éppen hol találkozhatunk a fagylaltos kocsikkal. Budapesten, a Bartók Béla úton és már a XII. kerületben a Böszörmènyi ùton a Sütim nevű cukrászdában is megtaláljátok a finomságaikat. Érdemes megkóstolni a pisztácia fagylaltjukat, ami 100% pisztáciából készült, és isteni.

Foto: Gelarto Rosa Facebook oldala

Gelarto Rosa Budapest

A nyüzsgő Szent István tér legnépszerűbb fagylaltozója mutatós rózsa alakú gombócairól ismert.  A virág formájú, egyedi olasz technikával, természetes alapanyagból főzött fagyik különleges ízekben is kérhetőek. A legújabb tavasz íz például az avokádó-narancs, ami krémes és frissítő, melegebb időben nagyon jó választás.

 

 

Erdős és fiai Cukrászda (Budapest)

Az Etele téri cukrászda finom süteményeiről és különleges fagylaltjairól is ismert. A fagyikat házhoz is lehet rendelni, de tölcsérben elnyalva a legjobb. Erdős Norbert és Csépányi Nóra, egy kétgyerekes házaspár alapította a cukrászdát. A berendezésért és a sütemények kitalálásért Nóra felel, Norbert pedig a széleskörű gasztronómiai tapasztalatait hozta be az üzletbe. A fagyipult mindig teli van finomabbnál finomabb ízekkel, ahol a hagyományos és az újhullámos vonalak keverednek.

Gelmondo Budapest

 

Gelmondo
Gelmondo, Fotó: Facebook

Sólyom Orsi és csapata a Lövőház utcában nyitotta meg kézműves fagylaltozó-kávézóját, ahol robbannak az ízek! Igazi gyümölcsből főzik a fagylaltot, nem használnak aromákat. Az új szezon egyik újdonsága, igai Monarchiabeli cukrászkülönlegesség, az Eszterházy-fagyi. Akik aggódnak a vonalaik miatt, azoknak az Extra Dark csokifagyit ajánljuk, ami tej és cukor hozzáadása nélkül készül. A maszk mögött is mindig mosolyognak, így duplán üdítő élmény betérni hozzájuk!

 

 

Gelateria Pomo D’Oro (Budapest)

Ginanni fagyis egysége már kinyitott, különleges ízek között válogathatunk az Arany János utcában. Minden fagyi olasz receptek alapján, friss gyümölcsökből készül, az ízeket lehet variálni is. Egy gombóc áráért itt két ízt is választhatunk. Saját tapasztalatunk, hogy érdemes az összeset kipróbálni. A mangós sorbet kifejezetten frissítő a kánikulai napokon!

 

 

Még több fagylaltot itt találsz: 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 462

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!