>
Facebook hozzászólás

Óriási magyar gasztronómiai siker Japánban

Nagyon tisztes helytállással zárta a versenyzést a magyar csapat az egyik legfontosabb japán szakácsversenyen. A Washoku World Challenge negyedik helyezettje a magyar Kurkó Zsolt lett. Miután 2018. szeptember 13-án Párizsban Európa legjobbjának bizonyult a séf, Japánban már az volt a cél, hogy a japán fővárosban is megmutassa tudása legjavát a szerény, de ambiciózus szakember. 

Kurkó Zsolt a világ 4. legjobb japán szakácsa, Kép: sajtóanyag
Kurkó Zsolt a világ 4. legjobb japán szakácsa, Kép: sajtóanyag

A zsűri külön kiemelte, hogy az étel minden egyes eleme különleges ízvilágot tartalmazott.

− A riválisaim nagyon komoly helyekről érkeztek, hatalmas tapasztalattal a hátuk mögött, óriási küzdelem volt, amiből rengeteget tanultam a jövőre nézve! Itt minden apróság számít, a szigorú zsűri figyelmét nem kerüli el semmi sem, nüanszok döntenek. A Sushi Sei csapata nélkül nem sikerülhetett volna, rengeteg segítséget kaptam a felkészülés alatt Seiichi Kusumototól, japán séfünktől és a csapat többi tagjától. Közös sikerünk ez! − mondta az Európát képviselő magyar séf.

Sushi sei washoku, Kép: Jókuti András
Sushi Sei Washoku, Kép: Jókuti András

A verseny ezúttal is egy szakszemináriummal kezdődött, amit közös alapanyag-beszerzés követett, ezutáni napokon következett a két különböző versenyétel elkészítése: egy téli ‘nimonovan’ leves meghatározott összetevőkkel, illetve egy minimum 5 különböző, színes étvágygerjesztő falatot tartalmazó szabadon választott étel, különleges, szögletes, úgy nevezett ‘fusidaka’ edényben tálalva a szezon szelleméhez igazodva.

Resized, Kép: sajtóanyag
Resized, Kép: sajtóanyag

A bírák az ételek végső kóstolásán túl legalább olyan erős figyelmet szenteltek az elkészítésnek is: a versenyző technikai tudásának, higiénikus munkavégzésének, japán gasztronómiai ismereteinek és persze kreativitásának. Ezúttal is alaposan belekérdeztek már főzés közben is a versenyzők munkájába, több fázisban is kótoltak a verseny alatt.

Sei nabe – forró leves a hideg napokra
Egészséges japán ételeket, köztük sushit tanított nemrég Kovács Lázár magyar szépségkirálynőknek a budai Sushi Sei étteremben. Most egy különlegsséggel leptek meg Titeket, vagyis Életforma és az Otthon főzök olvasóit. Az étterem chefjének nevét viselő levesük, egyszerű, otthon is elkeszíthető, és mindenki saját maga ízlése szerint alakíthatja. Feltétlenül próbáld ki, mert még látványra is maga a csoda!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 163

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!