Ez az igazi uborkaszezon!
Ha eddig nem rajongtál az uborkáért, most megszereted! Segíti az emésztést és a fogyást. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, gazdag rostokban, levesekhez és salátákhoz pedig kiváló. Mivel, az uborka 90 százalékban vízből tevődik össze, így jobb fogyókúrás zöldséget nem is lehet elképzelni.
Segíti az emésztést és a fogyást. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma, gazdag rostokban, levesekhez és salátákhoz pedig kiváló. Mivel, az uborka 90 százalékban vízből tevődik össze, így jobb fogyókúrás zöldséget nem is lehet elképzelni.
Az egyik legkedveltebb fogás a finomra reszelt uborkából, fokhagymából és sűrű joghurtból, valamint fűszerekből készülő előétel a görög tzatziki, amely szinte kötelező fogásnak számít a gyros mellé, de az indiai konyha népszerű mártogatói, a raiták között is akad nem egy, amelynek egyik összetevője az uborka
Kedvenc fogásaink:
A hideg uborkalevesek nemcsak a kánikulában esnek jól. Mindenképp érdemes megkóstolni a kovászos uborkából, friss zöldfűszerekkel készült hideg krémlevest, de a kapros uborkaleves is mennyei. Japánban természetesen a sushi a legnépszerűbb étel, melyet gyakran megtöltenek vékony uborkacsíkokkal.
Kedvenc uborkás italaink:
Az uborka az új citrom, azért, mert tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, az íze csodásan harmonizál az édes ízekkel, frissességet ad minden italnak, valamint klasszikus limonádé alapanyag. Egyáltalán nem furcsa összetevő édes italokban, sőt, semleges, és szintén nagyon friss, egészséges ízvilágot ad.
Amit mindenképp ki kell próbálnod: Uborkás limonádé, Cucumber fizz (vodkás-uborkáskoktél), Cointreau Fizz, Gin Tonic, az uborka infúzió Ceasar koktéllal, a Moscow Mule és az Uborka Martini. Ha valami ütősebbre vágysz, az uborka fűszeres aromája a tequilával is jól harmonizál és a hőségben igazán üdítő.
Hozzászólás zárolva.