Facebook hozzászólás

3 egyszerű lépés a stresszmentes életért

Egyre stresszesebben élünk. A tennivalók végeláthatatlan listája, a kiszámíthatatlan időbeosztás, és hogy mindig elérhető legyél,  bizony könnyen nyugtalanná és fásulttá tehet. Egyszerűbb, kiegyensúlyozottabb életre vágyunk, és 92%-unk arra is készen állna, hogy életstílusán változtatva megkapja mindezt. Mit szólnál hozzá, ha egyszerű, apró lépésekkel is képes lennél a stressz menedzselésére? Mutatom!

Öleld át a természetet!

A természet képes segíteni abba, hogy visszaszerezzük az irányítást, azonban a túlhajszolt hétköznapok sajnos azt eredményezik, hogy 5-ből 4 ember nem tud annyi időt tölteni a szabadban, amennyit szeretne.

Tavasz, fiatal hintázó hölgy, Kép: Lenor
Kép: Lenor

Pedig nem kell ehhez feltétlenül elutaznod – egyszerűen változtass a már bevált napi rutinodon, iktass be kitérőket, hogy útvonalaid érintsék a természetet! Sétálj a boltba a közeli park érintésével vagy ebédelj a szabadban akár egy kerthelyiségben. A frissen vágott fű illata, a madarak csiripelése és a csodaszép fák látványa megnyugtatja a lelket és a gondolataidat.

Ültesd el a boldogság magját!

Ha nincs lehetőséged kimenni a szabadba, hozd be magaddal a természetet! A lakásodban vagy az íróasztalodon elhelyezett növények tökéletes eszközei annak, hogy egyensúlyba hozd a környezeted. Egy szép növény tökéletes fókuszpontot adhat távol a számítógépedtől és a telefonodtól – gondozásuk a nap leghektikusabb szakaszában is apró, kellemes kikapcsolódást jelenthetnek.

Teremtsd meg az érzékek mennyországát!

Érzékeid kényeztetése tökéletes módja az összpontosítás fellendítésének és a gondolataid felfrissítésének.

Így költözik a nappali a teraszra
Távirányítóval különféle színűvé varázsolhatók a kerti kanapék és a különféle ledes bútorok tartoznak a legújabb őrületek közé. Az egyik legismertebb szakáruház munkatársa szerint kényelmes és környezetbarát bútorokkal, rengeteg párnával a nappali szoba hangulata megelevenedhet a szabadban is.

Az illatok képesek igazán arra, hogy kiragadjanak minket hétköznapi rutinból. Mi is lehet jobb mód arra, hogy az ilyen illatok egész nap velünk legyenek, mint az, ha ruháinkon hordozzuk őket magunkkal. Az emberek 80 %-a szerint ruháink friss illata képes bennünket jobb kedvre deríteni. Ezért találd meg azokat a mosás utáni öblítőket, amik egész napon át tartó, friss illatai – legyen az mélytengeri ásványi, selyemvirágos vagy shea vajas – segítenek visszavonulni a természetbe, bárhol is vagy!

Itt a tavasz! Végre teregethetsz az erkélyen, a teraszon vagy a kertben! Ki ne hagyd a természet ébredését! Nincs annál jobb, amikor valóban átölel a természet!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

A 30 fok még csak a kezdet!

Az elmúlt hétvégén ismét kánikulai napokban volt részünk, hétfőre azonban országosan visszaestek néhány fokot a…

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…
1 / 1 487

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!