Hasznos tippek, hogy jól sikerüljön a sütögetés
5 jótanács, ha te is grilleznél a hétvégén
Ha tavasz, akkor indul a grillszezon. Nagyon jól esik a jó időben a kertben, vagy az erkélyen húsokat, kolbászokat sütni. Igazi családi program lehet a grillezés, ami igényel egy kis elkészületet, de a végeredény mindenért kárpótol.
5. Türelem és tisztítás
Gyakori hiba, hogy a rácsra tett ételt (legyen szó zöldségről vagy húsról vagy akár halról) túl hamar akarjuk megfordítani, pedig jó munkához idő kell, ahogy ahhoz is, hogy a bepácolt vagy baconbe göngyölt finomság szépen megpiruljon. Ha már szinte magától elválik a rácstól, akkor tudod, hogy fordítható állapotban van. Feleslegesen ne mozgasd, azzal csak roncsolod az állagát A grillrácsot használat előtt grillpermettel vagy extra szűz olívaolajjal töröld át, hogy ne tapadjon oda a hús, a sütés után pedig – amikor a rács még meleg, de már nem tűzforró – egy kefe segítségével érdemes letörölni. Ha hagyod teljesen kihűlni a fémet, az ételmaradék ráragad és nehezebb lesz leszedni.
Nézelődj a szuper grillreceptjeink között!
- Grillezett szilvasaláta
- Grillezett sertéskaraj édesköménnyel és laskagombával
- Grillen készült pizza a csodás oregánóval
Hozzászólás zárolva.