Facebook hozzászólás

A szigorú minimálnak vége

A világ legnagyobb dizájn-seregszemléje idén áprilisban már ötvenedik alkalommal nyitotta meg kapuit. A fél évszázad nemhogy elavulttá nem tette, de valódi trenddiktálóvá emelte a milánói iSalonit, amelyet ezúttal az Euroluce világítási szakkiállítás egészített ki.

A trendeket szemlélve annyi bizonyos, hogy a szigorú minimálnak vége. A letisztultság persze továbbra is erény, de egyre nagyobb szerepet kap az újrafelhasználás és újrahasznosítás, így akár régebbi darabok új környezetbe építése is. A tervezők újból értéket látnak a hagyományban, és a hosszú élettartamot dicsőítik.

A különböző stílusok és korok keverése eddig is létező irányzat volt, amely 2011-re vezető trend lett akár egy tárgyon belül is. Ez is a fenntarthatóság irányába mutat – hisz nem kell megválni annyi mindentől –, de emberközelibbé, változatosabbá is teszi a terek megjelenését. Reneszánszukat élik az organikus formák és alapanyagok, de a természetes árnyalatok mellett a vakítóan élénk színekről sem kell lemondani.

Magyarok a térképen

Most harmadszor jelenik meg a milánói dizájnhéten az Ivanka Concrete Design. A magyar betonos cég ezúttal nem a szalon központi kiállítóhelyén, hanem egy galériában mutatta be újdonságait, közöttük egy Harlem Chic névre keresztel virágládát, a Truckdoor nevű monumentális képkeretet és beton hangfalcsaládjának legújabb tagját.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!