Facebook hozzászólás

ÉRTÉKESÍTÉSI IDŐ, KONTRA IGÉNYEK

Apró. de érdekes változások az ingatlanpiacon

Magas tranzakciószám és egyre növekvő árak jellemezték az áprilist az ingatlanpiacon. Az év harmadához érkezve meghaladta az 50 ezret az értékesített lakás vagy ház száma országos szinten. Budapesten az ingatlanok jelentős részét 800 ezer forint feletti négyzetméteráron adták el.

Az értékesítési idő is tovább rövidült a legtöbb esetben, ám a pesti belvárosi tégla ingatlanok és a nyugat-magyarországi panellakások eladásához több időre volt szükség, mint egy évvel korábban.

Építkezés-a-XX.-kerületben, Kép: László-Márta
Kép: PParchív

A Keresletindex ugyan az éves trendeknek megfelelően csökken, értéke mégis az ilyenkor szokásos felett maradt áprilisban is, és ezt a trendet vélhetően a következő hónapokban is megtartja majd.
A XIII. kerület népszerűségét ezúttal sem sikerült megtörni, de további négy kerület iránt is 15 százalék fölé kúszott az érdeklődés. Ezek jellemzően központi és belvároshoz közeli területek voltak.
A vevők jellemzően a fiatalabb és a középkorú korcsoportokból kerültek ki, ám az eladók körében nagyobb szerephez jutott az idősebb korosztály is, elsősorban vidéken. A Duna House Barométer áprilisi elemzése itt érhető el.

Venni vagy bérelni?

Modern-hálószoba, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Szinte mindenki, aki önálló életet kezdene, más városba költözne, esetleg környéket, lakástípust váltana, döntés elé kerül, mi éri meg jobban: lakást vásárolni vagy bérelni? Mindkét lehetőségnek kétség kívül van előnye és hátránya, ezért az OTP Ingatlanpont szakértője egy átlagos budapesti lakás példáján, szigorúan pénzügyi szempontok alapján, kiszámolta, hogy hosszútávon melyik választás éri meg jobban a jelenlegi gazdasági környezetben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 153

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!