Facebook hozzászólás

MAJD A BESENYEI

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni ezeket a napokat. Legalább is Besenyei Péter műrepülő pilótánk például kifejezetten élvezi ilyenkor a kertészkedést. Nézzük, mit csinál?

Cserjék és növények metszése

Ebben az időszakban nemcsak a fű nő nagyon gyorsan, hanem a cserjék és a sövények is. Nem szabad elfelejteni ezek megmetszését sem, hiszen így azt “hihetik” a növények, hogy vége a szezonnak, és nem borulnak virágba, nem növesztenek új hajtásokat, vagy csak nagyon keveset. Ezzel szemben, ha visszavágjuk az ágakat, felpezsdül a növényünk, és azon “dolgozik” majd, hogy minél több új levelet és ágat hozzon . A kiváló kertészként ismert műrepülőnk,  Besenyei Péter saját tapasztalatait is megosztotta.

− A párom, Tünde kedvenc virága a rózsa, így ebből is van néhány bokrunk a kertben, amit általában én szoktam metszeni. Ez könnyen megy egy egyszerű, akkumulátoros sövénynyíróval. −

Besenyei Péter és a sövénynyírás, Kép: stihl
Besenyei Péter és a sövénynyírás, Kép: stihl

Gyümölcsök és zöldségek

A zöldséges kertek rengeteg munkával járnak, de ilyenkor látni leginkább, hogy megéri a sok fáradozás és gondoskodás, mert a növények finom termések áradatával hálálják meg a munkánkat. Az állandó gyomlálás mellet, a legtöbb helybe vetett növényt is ilyenkor kell ritkítani. Ilyen például a sárgarépa, a petrezselyem, a paszternák, a nyári saláta, a kapor, és a cékla.

− Ilyenkor igazítsuk meg a gyümölcsfák koronáját is, hogy több fényhez jusson a növény. A gyümölcsöket folyamatosan szüretelhetjük, amiket befőzéssel, vagy fagyasztással tartósíthatunk. Az én kedvencem, amit ilyenkor szüretelünk, az a barack. Isteni lekvárt szoktunk belőle készíteni, amit legjobban egy finom palacsintába töltve szeretek! −

Ehhez kíván jó munkát mindenkinek csodás pilótánk, aki a kertészkedés nagy hódolója is.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Dobd fel a karácsonyt egy fakoronggal!

Mutatunk néhány stílusos tippet, amivel feldíszítheted a lakást már az ünnepek előtt. A cél, hogy használj…

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!